08 / 05 / 2024

Fransa\'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri

Fransa\'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri

Türkiye'de tekstil ve moda müzesi kurulmasının gerekli olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gün

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Tesla, Instagram üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye ve 4/4 ifadelerini kullandı. 4 Nisan tarihinde Tesla'nin Türkiye'de resmi satışlara başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

Elektrikli otomobilde flaş gelişme! Devler yönünü Türkiye'ye kırdı

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarındaki artış, markaların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağlıyor. Birçok marka iddialı elektrikli modellerini yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunarken, Tesla da Türkiye'deki merkezi için iş ilanları yayınlıyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye'de üretime ara verdi!

Otomobil fiyatlarındaki yükselişin önü alınamazken iki otomobil fabrikasında da Türkiye'deki üretimlerine ara verdiklerine dair duyuru geldi.

Fiat Doblo'da Türkiye'yi kahreden haber! Resmen duyurdular

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo modelinin üretimi artık Türkiye'de değil İspanya'daki Vigo fabrikasında yapılacak. Türkiye'yi üzen kararla ilgili resmi açıklama da yapıldı.

Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Türkiye'de 2022 yılında ödenecek asgari ücretin belli olmasından sonra gözler diğer ülkelere çevrildi. Peki Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Fransa\'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri Haberi

Fransa\'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eşsiz bir dokumacılık kültürüne sahip Türkiye'de artık tekstil ve moda müzesi kurulması gerektiğini belirtti. "Gönlümde müze olmasını istediğim bir yer var. Teşvikiye'deki Endüstri Meslek Lisesi. Ama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) pek yanaşmıyor" diyen Bakan Günay, "MEB bize orayı tahsis etse, ben onun yerine beş okul birden yaptırıp Bakanlık'a teslim ederim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen cuma günü tasarımcı Dilek Hanif'in 27 Ocak'ta Paris Moda Haftası'nda gerçekleştireceği ve bakanlığın "Fransa'da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri" kapsamında destek verdiği defilesine ilişkin düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda Referans'a açıklamalarda bulunan Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye gibi derin bir dokumacılık kültürüne sahip olan bir ülkede tekstil ve moda müzesi kurulmasının gerekli olduğunu söyledi. Bakan Günay bunun için gönlünde...