01 / 05 / 2024

FSM Köprüsü tren geçişi

FSM Köprüsü tren geçişi

İstanbul'un 3. Köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü için tasarlanan tren geçişi; 1979 yılında 2. Köprü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için tasarlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.

Şili Tolten Nehri Köprüsü çöktü!

Güney Amerika ülkesi Şili’de Tolten Nehri üzerinden geçen demir yolu köprüsü bilinmeyen bir nedenle çöktü. Kimyasal madde taşıyan yük treni köprüden geçerken tren yolu ikiye ayrıldı.

Batman'daki Zillek Köprüsü sulara gömülecek!

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

3. Boğaz Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki kıtanın oto, ve tren yoluyla birleşmesine 391 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünyanın en geniş köprüsü olacak!

Işıklandırılması yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde tabliye döşeme işlemi sürerken, iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı. Bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 648 metre!

Işıklandırılması yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde tabliye döşeme işlemi sürerken, iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu yıl açılacak!

Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek, yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü 3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki gişeler bu yıl kaldırılacak!

FSM’den sonra İstanbul’da trafik sorununu çözmek için Mahmutbey, Boğaziçi Köprüsü ve Çamlıca’da da gişeler bu yıl kalkacak, serbest geçiş ücret toplama sistemine geçilecek..

FSM Köprüsü'ndeki ücret toplama sistemi tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 25 Ocak 2015'te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafik akışının bugün saat 16.30'dan itibaren normale döneceğini açıkladı.

FSM Köprüsü'nde 4 gişe çalışma nedeniyle trafiğe kapatıldı!

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, OGS ve HGS Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi test çalışmaları nedeniyle 4 gişeyi kaldırma çalışmaları saat 01.00 itibariyle başladı.

FSM Köprüsü tren geçişi Haberi

FSM Köprüsü tren geçişi
İstanbul Boğazı'na kurulan üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde gerçekleştirilecek tren geçişinin, Boğaz'ın ikinci köprüsü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için tasarlandığı ortaya çıktı...


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; 1979 yılında Devlet Demiryolları, İskenderun ile Kapıkule arasında bir tren hattı yapımını kararlaştırmış. Gebze'nin kuzeyinden geçen yeni otoyol ve tren hattı Boğaz'dan ikinci köprü ile Trakya'ya ulaşacakmış.


Haberin devamı için...