03 / 05 / 2024

G20

G20

Türkiye'nin ev sahipliğinde G20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Antalya, emlak fiyatlarının en fazla arttığı il oldu. Yeni konut fiyatları, ekim ayında yüzde 0,73 arttı.

Turizmde G-20 umudu!

Türkiye’de zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanan turizmcilerin en büyük umudu 15-16 Kasım’da düzenlenecek G-20 zirvesi. Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısının zirveyle yıkılması hedefleniyor.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Moody's G20 ülkelerinin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını, 2021'de ise yüzde 5.2'lik büyüme göstereceğini bildirdi.

Türkiye ve Hindistan G-20'de ilk çeyrekte büyüyen iki ülke oldu!

Türkiye, mevsimsellikten arındırılmış olarak ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,4 ile G20 ülkeleri içinde en fazla ekonomik büyüme elde eden ülke olarak kayıtlara geçti.

G20: Sabitkoinler finansal istikrar için risk oluşturabilir!

G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Facebook’un Libra’sı gibi sabitkoinlerin (Stablecoin) finansal istikrar için risk oluşturabileceğini ve mutlaka sıkı düzenlemeden geçmesi gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin büyümesini inşaat sektörü sırtladı!

Türkiye, 2017’de yüzde  7.4 büyüyerek G20 birincisi oldu. AB ortalamasının 3 katı büyüme gerçekleştiren Türkiye, Çin ve Hindistan’ı geçti. Büyümeyi vatandaşın harcamaları ve inşaat sırtladı.

2017'de inşaat sektöründe neler değişti?

Türkiye ekonomisi, büyüme performansı ile AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. Büyüme rakamları ile 2017'ye damga vuran Türkiye'de ekonomik anlamda da ciddi değişiklikler yapıldı. 

Türkiye büyümede dünya lideri!

Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde çift haneli büyüme oranını yakalayarak Avrupa Birliği (AB), G20 ve OECD ülkelerine fark atarak lider oldu. 

G20 Haberi

G20

"Reidin-GYODER 2015 Ekim Raporu"na göre, Antalya, metrekare başına konut satış fiyatları ve kiraların en çok arttığı şehir oldu. Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ekim ayı raporu yayınlandı. "Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,72 arttı. 


METREKARE BAŞINA YÜZDE 3


Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde 7 metropolde bir önceki aya göre yüzde 2,78, 30 büyükşehirin tamamında ise bir önceki aya göre yüzde 2,42, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14,50 artış gerçekleşti. 


Buna göre Antalya, metrekare başına yüzde 3 değer artışıyla Ekim 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir oldu. 


Yeni...