19 / 05 / 2024

gaibin ortaya çıkması halinde miras

gaibin ortaya çıkması halinde miras

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor. Peki, gaip ortaya çıkarsa ne olur? Malları geri verilir mi?

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Dolar 20 TL basamaklarını tırmanıyor! O tarihte en zirveye fırlamış olacak!

Son dakika gelişmelerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararları sonrasında dolar kuru yükselişe geçti ve 20 lira seviyesine yaklaştı. Bu hızlı yükseliş, endişe verici senaryoların ortaya çıkmasına neden oldu. Dolar kurunun adeta bir füze gibi yükselmesi, p

'Vatandaş Ramazanda etsiz kalacak! Et fiyatlarına müdahale edin' çağrısı!

Son günlerde şap hastalığının da ortaya çıkmasıyla rekor artışlar yaşayan et fiyatlarından vatandaşın haricinde üretici de şikayetçi oldu. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bakın kime nasıl bir çağrı yaptı…

Ayakkabı yenilemek isteyenler o tarihi bekleyin! Ayakkabılara büyün indirm geliyor! 

Türkiye, seyreden dalgalı enflasyon ve dolara endeksli ekonomik sürecin getirdiği nokta bir çok ürünün zamlanması ile devam ediyor. Havaların 'kış'a dönmesi yeni ihtiyaçların ortaya çıkmasına neden oldu en büyük ihtiyaç ise ayakkabı. İşte tam da bu noktada Tüm markalarda geçerli olacak büyük indirim

EYT formülü bekleyenler dikkat! 'Günsüz işe giriş' yapılanlar emekli olmak için nasıl bir yol izlemeli

EYT formülünün detaylarının ortaya çıkmasına  sayılı günler kaldı ancak hala durumu net olmayanlar bu kapsamda olup olmadığını bilmeyenler var. EYT için işe giriş tarihi çok önemli. İşe girişi yapılıp, prim yatırılmadıysa ne olur?

Merkez Bankası'nın kasasında kalan dolar açıklandı! Erime ay ay devam ediyor

Merkez Bankası'nın Kur Korumalı Mevduat'a 37,2 milyar dolar ödeyeceğinin ortaya çıkmasından sonra bankanın kasasında kalan dolar miktarı açıklandı. Bankanın kasasındaki doların günden güne eridiği dikaktlerden kaçmadı.

Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!

Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin krizi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

1996'da kurulan Evergrande'nin finansal açıdan zor durumda olduğunun ortaya çıkmasının ardından yükselen risk algısı küresel piyasalarda olumsuz yansımalar oluşturdu.

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

Özgür Demirtaş'tan kripto para uyarısı: Vagona binenlerin canı çok yanacak!

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının ortaya çıkmasıyla beraber kripto para borsaları tartışmaları alevlendi. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kripto paralarla ilgili uyarılarda bulundu.

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

Ukrayna'da konut sektörüne yeni yasa! Yatırımcılar nasıl korunacak?

Ukrayna’da konut sektöründe mali piramitlerin ve skandala yol açan bitmemiş projelerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakanlığı, “İnşaat Projelerine Borç Verenlerin Haklarının Korunması İçin Ukrayna’nın Bazı Yasama Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair” bir

gaibin ortaya çıkması halinde miras Haberi

gaibin ortaya çıkması halinde miras

Gaip ortaya çıkarsa ne olur?

Kendisinden uzun zamandır haber alınamayan, kayıp ve ölmüş olma olasılığı yüksek olan kimselere belli şartların taşınması halinde gaip deniyor.


Hakkında gaiplik kararı alınan bir kimseye miras kalması durumunda; miras payı resmen yönetilir.


Mirasın açıldığı anda ortada bulunmayanın sağ olmaması hâlinde onun miras payı kendilerine kalacak olanlar, gaipliğe ilişkin sürelere ve usule uyarak o kimsenin gaipliğine karar verilmesini ve miras payının kendilerine teslimini isteyebilirler.


Miras payının teslimi, gaipliğine karar verilen kimsenin mirasının mirasçılara teslimine ilişkin kurallara tâbidir.


Gaibin hem mirasbırakan, hem mirasçı olması

Gaibin mirasçıları tereke mallarını teslim aldıktan sonra gaibe bir miras düşerse, ona düşen miras payı gaiplik sebebiyle kendilerine kalacak olanlar, ayrıca bir gaiplik kararı almak zorunda kalmaksızın bu miras payının teslimini isteyebilirler.


Gaibe düşen miras payını teslim alanların elde...