03 / 05 / 2024

galataport şantiyesi iş kazası

galataport şantiyesi iş kazası

Koronavirüs salgınına rağmen faaliyetlerine devam edilen Galataport şantiyesinde çalışan Hasan Oğuz, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. DİSK, Oğuz'un ölüm raporuna 'bulaşıcı hastalık' yazıldığını ve koronavirüs belirtileri olduğunu ileri sürdü...

Lüks otel Karaköy sahilini işgal etti! Vatandaşın yürüyeceği yere havuz yapıldı!

Galataport ve içerisindeki lüks otel sahili kapladı. Şehir plancısı Giritlioğlu, kıyıların yurttaşa kapatılmasını anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek isyan etti.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Galataport'un yüzde 85'i kiralandı!

Galataport İş Geliştirme ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak, Galataport projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, kiralama oranının şu anda yüzde 85’lerde olduğunu söyledi.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Galataport Ekim ayı sonunda kapılarını açıyor!

Peninsula’nın yanı sıra Paket Postanesi, ofis ve AVM alanı ile 1.7 milyar dolarlık yatırım değeri olan Galataport, Ekim'in sonunda kapılarını açıyor. 200 sene sonra halkın ziyaretine açılacak olan limanda perakende ve restoran alanlarında doluluk oranı yüzde 80’i geçti.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Galataport ve AKM için tarih verdi!

AKM ve Galataport'un açılışları için tarih veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonunda açmayı planladığımız AKM'yi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın ortasında hizmete sunacağız. Nisan ayından itibaren ise Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa edeceği hastanenin şantiyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'ta sözünü verdiği hastanenin Fier şehrinde bulunan şantiyesi açıldı.

Galataport İstanbul'dan 'İstanbul silüeti' açıklaması!

Galataport İstanbul, basında çıkan İstanbul siluetinin değişmesine dair haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''İstanbul’un eşsiz silüetinin korunması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz'' denildi.

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Galataport'un inşaatına 'Survivor' molası!

Survivor finalinin yapılacağı yer açıklandı. Survivor 2020’de finalin Galataport'ta yapılacağını söyleyen Acun Ilıcalı, ''Galataport'un inşaatına bizim için ara verildi, finalimiz için hazırlanıyor'' dedi.

Galataport şantiyesinde çalışan bir işçi hayatını kaybetti!

Koronavirüs salgınına rağmen faaliyetlerine devam edilen Galataport şantiyesinde çalışan Hasan Oğuz, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. DİSK, Oğuz'un ölüm raporuna 'bulaşıcı hastalık' yazıldığını ve koronavirüs belirtileri olduğunu ileri sürdü...

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

galataport şantiyesi iş kazası Haberi

galataport şantiyesi iş kazası

Koronavirüs salgınına rağmen faaliyetleri sürdürülen Galataport şantiyesinde bir işçi hayatını kaybetti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Hasan Oğuz, Galataport şantiyesinde çalışırken geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye götürüldü. Yoğun bakıma alınan Oğuz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

DİSK Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Oğuz’un hayatını kaybetmesini şöyle açıkladı: 

"Genç bir işçi önderi, sendikamızın temsilcisi Hasan Oğuz, Galataport şantiyesinde çalışırken geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İşçi sınıfının yiğit bir mücadele neferini yitirdik. Mücadelesini genç işçiler devam ettirecek. Anısına sadık kalacağız. Raporunda ‘bulaşıcı hastalık’ belirtildi. Covid-19 salgını nedeniyle tören düzenlenemeyecektir."

”TÜM İŞÇİLERE ÜCRETLİ İZİN VERİLSİN”

DİSK Devrimci Yapı İşçileri Sendikası Facebook hesabından da şu açıklamada bulundu:

"Avrupa Yakası temsilcimiz, genç işçi önderi Hasan Oğuz’u ‘bulaşıcı hastalık’ sebebiyle yitirdik. Hasan...