08 / 05 / 2024

galatasarlılar türbesi

galatasarlılar türbesi

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla kentin önemli bir değerini daha gün ışığına çıkardı.

Manisa'daki Ali Baba Türbesi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde bulunan Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışmasını tamamladı. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi ziyarete açıldı!

İstanbul'da mübarek gün ve aylarda vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanların başında gelen Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi, yaklaşık iki yıl süren restorasyonun ardından törenle açıldı.

Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi açıldı!

Mübarek gün ve aylarda vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanlardan Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi, yaklaşık iki yıl süren restorasyonun ardından Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in de katıldığı törenle açıldı.

Eyüp Sultan Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı!

İstanbul'da ramazan ayında vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanların başında gelen Eyüp Sultan Türbesi, yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Eyüp Sultan Türbesi ne zaman açılacak?

İstanbul'da ramazan ayında vatandaşların en sık ziyaret ettiği mekanların başında gelen Eyüp Sultan Türbesi, yaklaşık 4 yıl süren restorasyonun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının beklendiği törenle ramazanın ilk cuması açılacak.

Süleyman Şah Türbesi'nin yol çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye Eşmesi'nde yapımı süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenç: "Vatandaşlarımız türbeyi bundan sonra çok daha rahat ziyaret edebilecekler" dedi.

Suriyede'ki Süleyman Şah Türbesi taşındı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce iki kez nakledilen Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeni mekânına nakledildiğini, bunun da geçici bir nakil olduğunu ifade etti.

Fatih Laleli Baba türbesi restore edilecek!

İstanbul Fatih’teki Laleli Baba türbesi, bakımsızlıktan dökülüyor. Padişah 3. Mustafa döneminin dervişlerinden Laleli Baba ’nın türbesinin kapısı camları kırık ve dış kapısı açık.

Ebu Zer-i Gıfari türbesi restore ediliyor!

İslam’ı ilk kabul eden sahabilerden biri olan ve Osmanlı Sultanı IV. Murat tarafından Bağdat Seferi dönüşünde inşa ettirilen Ebu Zer-i Gıfari türbesi Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore ediliyor.

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi?

Yabancılar Türkiye'de ev alabilir mi? Yasal sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır?

galatasarlılar türbesi Haberi

galatasarlılar türbesi


Budapeşte'de bir Bektaşi Dedesi dervişin türbesinin yer alması ve 500 yıla dayanan geçmişinde bu denli korunabilmesi pek normal bir şey değil. Fakat tesadüfe inananlar heyecana kapılmasın. Forbes’ten Atilla Serdar Hamzaoğlu, bunun sebebini de yerinde gidip gördüğü türbede Adnan Polat'tan dinledi... Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 1990'lı yılların başında Ege Seramik Yöneticisi Suat Karakuşla Avrupa'nın tam ortasına lojistik merkezi kurup ihracatını Avrupa'ya yaymayı amaçlayarak geldiği Budapeşte'de, Macaristan'ın Türkiye ile ilişkilerinin bugünkü seviyeye gelmesinde ve bu iyileşmede Gül Baba Türbesi'nin büyük bir payı olacağını bilmiyordu. O dönemde kötü durumda olan türbeyi ziyaret eden Polat, türbeye bir miktar emek ve para harcayarak Türkiye'ye döner dönmez dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'e gider ve durumu izah eder. Demirel de Kültür Bakanlığı'na talimat...