14 / 05 / 2024

gap turu nerelerde

gap turu nerelerde

Terör yüzünden ciddi zarar gören Güneydoğu turizmi, çözüm süreciyle yeniden atağa kalkıyor. Aralarında Hilton ve Dedeman’ın da bulunduğu pek çok yatırımcı bölgede otel yarışına girdi. Mardin’e son bir yılda 50 butik açıldı....

GAP yatırımları 100 milyar TL'ye ulaştı!

Hükümet tarafından hayata geçirilen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yatırımları 100 milyar TL'ye ulaştı. Yatırımlar için bu yıl için 5 milyar lira ayrıldı.

GAP'ta 100 milyar liralık kaynak, yatırıma dönüştü!

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, GAP çerçevesinde 100 milyar liralık kaynağın yatırıma dönüştürüldüğünü söyledi.

GAP'ın enerji yatırımlarının yüzde 74'ü tamamlandı!

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

Şanlıurfa Gap Vadisi 2. ve 3. etabın temeli atılıyor!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları son sürat sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. ve 3. Etabının temeli atılıyor.

Gap İnşaat Taksim 360 fiyat!

Gap İnşaat Taksim 360 fiyat listesi 300 bin dolardan başlıyor. Taksim 360 projesinde daireler Haziran 2018 yılında teslim ediliyor...

Şanlıurfa Gap Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başladı!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları süratle sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. Etabında çalışmalara başladı.

Şanlıurfa Gap Vadisi'nde son rötuşlar!

Şanlıurfa'nın en büyük yeşil alanını oluşturacak GAP Vadisi'nin 1. etap çalışmalarında sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çimlendirme çalışmalarının yapıldığı alanlar kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacak.

GAP bölgesine 13 yılda 20 milyar TL yatırım yapıldı!

Dünyanın en büyük 9 projesinden biri olma özelliğini taşıyan GAP için 2003 yılından bu yana 20 milyar TL yatırım yapan Bakanlık bölgeyi zirai alanda ihracat üssü yapmayı hedefliyor.

GAP Arena Stadı inşaatında son durum!

TFF 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un maçlarını yaptığı GAP Arena Stadı'ndaki çim iyileştirme çalışmalarının 15 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

GAP 2018 yılında tamamlanacak!

Güneydoğu Anadolu'daki 9 ilde tarımdan turizme kadar birçok sektöre doğrudan etki edecek olan Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP) sona yaklaşılması, bölge insanının umudu oluyor. 37 yılda 29 hükümet gören GAP'ın 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Batman GAP ve Belde Mahalleleri dönüşümle yenilendi!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında GAP ve Belde Mahallelerinin çehresi değişti. Eski yapıların yerini modern yapılar aldı.

GAP Vadisi 1.Etap'ta çalışmalar tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Milyon 861 Bin dönümlük GAP Vadisi Projesinin 1. Etabındaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, yetkililerden bilgi aldı.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

gap turu nerelerde Haberi

gap turu nerelerde


Hükümet’in çözüm süreci Güneydoğu turizmine yaradı. Güvenilir yatırım iklimini gören iş adamları Güneydoğu’ya otel yapmak için sıraya girdi. Son bir yılda Mardin’de 50 yeni butik otel açılırken, Diyarbakır’da da dev markalar yatırıma soyundu. Hilton ve Dedeman Grubu ilde otel inşa etmeye başlarken küçük yatırımcılar da butik projelerle başvurularda bulunuyor. Yılda 600 bin turisti ağırlayan Şanlıurfa ise bölgeye akın eden Arap turistlere hizmet vermek için Atatürk Barajı kenarına bir otel inşa etmeyi planlıyor. 


MARDİN’DE BİR YIL İÇİNDE 50 OTEL AÇILDI


Çözüm sürecinin katkı sağladığı illerin başında Mardin geliyor. Güvenilir yatırım ortamını hisseden yatırımcılar son bir yılda bölgeye 50 yeni butik otel açtılar. Turizm sektöründe güvenliğin çok önemli olduğunu ifade eden Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı,“Çözüm sürecinin başlatıldığı 1...