03 / 05 / 2024

gayrimenkul alınca beyanname

gayrimenkul alınca beyanname

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Gayrimenkul alırken kazanmanın kuralı açıklandı! İşte o yöntem

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin aklındaki en önemli sorulardan biri de, nereden nasıl bir mülk alınması gerektiği.  İş adamı ve yazar Robert Kiyosaki en önemli kuralın iyi sokaktaki en kötü evi almak olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Avrupakent GYO, Avrupa Konutları Eclipse Maslak'tan 700 milyon TL'lik gayrimenkul alıyor!

Avrupakent GYO, Avrupa Konutları Eclipse Maslak 6 adet dükkan ile 6 adet büro olmak üzere 12 adet gayrimenkulün satın alınacağını açıkladı. İşte o satın alma ile ilgili detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Avrupakent GYO, Avrupa Residence Yamanevler'den 415 milyon TL'ye 23 adet gayrimenkul alıyor!

Avrupakent GYO tarafından, İstanbul Ümraniye'de yükselen Avrupa Residence Yamanevler'den 415 milyon TL'ye 23 adet gayrimenkul alınmasına karar verildiği açıklandı. İşte o satın alma ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Neşe Rengin Aloğlu ve Yelda Tepeli ortaklığında kuruldu.

Noterden gayrimenkul alıp satacaklar aman dikkat! Bunu yapmadan sakın imza atmayın! 

Gayrimenkul alım satımlarında başlayan bu yeni dönemin ardından, dolandırıcılık ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler gündem oldu. Peki noterden gayrimenkul alıp satacaklar nelere dikkat etmeli?

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

gayrimenkul alınca beyanname Haberi

gayrimenkul alınca beyanname

Ev alınca beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi mükellefi de taşınmazın sahibi oluyor. Hangi taşınmazın kime ait olduğunun tespiti için belediyeye mal beyanında bulunuluyor.


Örneğin ev alınca, belediyeye bildirim yapılması gerekiyor. Bu görev ise taşınmaz malı satın alanda oluyor. Peki, ev alınca beyanname ne zaman verilir?


Beyanname, taşınmazın alındığı senenin sonuna kadar veriliyor. Ayrıca taşınmaz malı yeni alan vatandaşlar ilk sene emlak vergisinden muaf tutuluyor. O senenin emlak vergisinden taşınmaz malın eski maliki sorumlu oluyor.


2015 yılında gayrimenkul alanların yıl sonuna kadar beyanname vermeleri gerekirken; emlak vergisi ödemeleri ise 2016 yılında başlayacak.


Beyanname örneği..

.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.................  İL-İLÇE-BELDE


Emlak Vergisi Sicil No: ................. 

Vergi Kimlik Numarası: .................


MÜKELLEFİN

Soyadı

Adı (Kurum İse Unvanı)

Baba Adı

Doğum Yeri/Tarihi

Nüfusa K. Olduğu Yer

Uyruğu

Cilt No

Aile...