05 / 05 / 2024

gayrimenkul batık firmalar

gayrimenkul batık firmalar

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç'a göre sektörün en büyük riski yeni batıkların olması. Aykaç, "Eğer aidatlar birkaç yüz TL artarsa o zaman tüketiciler konut almaktan vazgeçerler" dedi..

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Düzgün Dalga, Ertan Çağlın ve M. Mustafa Baytok ortaklığında kuruldu.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Ploutos Gayrimenkul İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ploutos Gayrimenkul İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Ersin tarafından kuruldu.

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Mahmutçepoğlu, Ali Kemal Mahmutçepoğlu ve Yusuf Mahmutçepoğlu ortaklığında kuruldu.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Çamur Gayrimenkul Mimarlık Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cevat Çamur tarafından kuruldu.

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dg Homeart Gayrimenkul Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Derya Eğer ve Gökçe Emek ortaklığında kuruldu.

Huba İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Huba İnşaat Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde Süleyman Taha Durmuş tarafından kuruldu.

Option Gayrimenkul Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Option Gayrimenkul Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Fatih Akdağ tarafından kuruldu.

gayrimenkul batık firmalar Haberi

gayrimenkul batık firmalar

Konut kredisi faizlerinin artması, döviz kurunun yükselmesi ve maketten satışların devam etmesi gayrimenkul sektörünü endişelendiriyor. 


Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Musa Aykaç'a göre sektörün en büyük riski yeni batıkların olması. Türkiye'de sektörde hâlâ sat yap mantığının geçerli olduğunu anlatan Aykaç, bitirme sigortasını desteklediklerini ve acilen çıkması gerektiğine işaret etti. Konut kredilerinde faizlerin yükselmesinin şu anda konut satışlarına darbe vuracak boyutta olmadığını kaydeden Aykaç, "Döviz kuru tüketicilerle müzakere edilebilir. Faizlerin 0.70'lerden 0.80'lere gelmesi aslında çok şeyi değiştirmez. Eğer aidatlar birkaç yüz TL artarsa o zaman tüketiciler konut almaktan vazgeçerler. Ama şu anda öyle bir durum yok" dedi. Sektörün mutakabiliyet yasasının nimetlerinden hâlâ hakkıyla yararlanmadığını da belirten Aykaç, kentsel dönüşümle de ilgilendiklerini, ancak ev sahiplerine ayaklan yere basan projelerle gidilmesi gerektiğini...