05 / 05 / 2024

gayrimenkul değerinin belirlenmesi ve kayıt altına alınması

gayrimenkul değerinin belirlenmesi ve kayıt altına alınması

Samsun'da ev satış işlemleri sırasında tapu harcını az ödemek ve az vergi vermek için evin değerini satış bedelinden daha az gösteren kişileri, 'banka kredileri' ele verdi...

Gayrimenkul değerinin unsurları!

Bir gayrimenkulün değerini belirleyen faktörler vardır. Gayrimenkul değerinin unsurları olarak adlandırılan bu faktörlerin neler olduğunu merak ediyorsanız haberimize bakın...

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Gayrimenkul vergilendirmesine yeni model geliyor!

Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesi ve gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergilere ilişkin yeniden çalışma gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Emlak Konut ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı...

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde gayrimenkul değeri artacak!

İzmir'in gayrimenkulde çekim merkezi Bayraklı'daki 'Yeni Kent Merkezi'nde faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul' un Müdürü Mustafa Oğur, son dört yılda bölgedeki gayrimenkul değerinin yüzde 45-50 oranında arttığını, daha da yükseleceğini söyledi.

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

İstanbul Valiliği'nden gayrimenkul değerinin arttığı ilçeler için açıklama!

3. Havalimanı, 3. Köprü gibi dev projelerin gayrimenkul değerini arttırdığı ilçeler için İstanbul Valiliği bugün kritik bir açıklama yaptı.

Konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Gayrimenkul tapu işlemlerinde yaşanan sorunlar arasında satış bedelinin, eksperin belirlediği değerden düşük olması ve dolayısıyla Maliye ile yaşanacak problemler yer alıyor. Peki, tapu satış bedeli eksper değerinin altında ise ne yapılmalı?

Yeni Gimat GYO 2014 yılı gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirket portföyünde yer alan ve 2014 yılı içerisinde portföye alınabilecek gayrimenkullerin değerleme raporlarını Reel Gayrimenkul Değerleme ve Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme şirketlerine hazırlatacak...

Nurol GYO 2014 yılı gayrimenkul değerleme şirketi seçimini yaptı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, portföyünde bulunan gayrimenkuller için Elit Gayrimenkul Değerleme A.Ş ile portföye alınabilecek gayrimenkulleri için de hem Elit Gayrimenkul Değerleme ile hem de Taksim Kurumsal Değerleme A.Ş ile anlaştı...

Akmerkez GYO, Vektör Gayrimenkul Değerleme ile anlaştı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirket portföyünde yer alan gayrimenkullerin ve 2014 yılı içerisinde portföye alınabilecek gayrimenkullerin değerleme raporlarının hazırlanması için Vektör Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile anlaşıldığını duyurdu...

gayrimenkul değerinin belirlenmesi ve kayıt altına alınması Haberi

gayrimenkul değerinin belirlenmesi ve kayıt altına alınması


Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede, tapuya belirtilen değer ile ev alımı için bankadan alınan kredi tutarı farklı olduğu belirlenen 3 bin 688 kişiye toplam 2 milyon 799 bin TL ödenmeyen tapu harcı farkı, 628 bin 202 TL de vergi ziyanı cezası kesildi. 


Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, ev satış işlemleri sırasında evin satış değerinin binde 20'si oranında evi alan ve satan kişinin ayrı ayrı olmak üzere tapu harcı ödediğini belirterek, evin değerinin emlak vergisi için beyan edilen değerden az olamayacağını söyledi. 


Bunun yanı sırada satış sırasında tapu harcının evin gerçek satış bedeli üzerinden yapılması gerektiğini belirten Yumbul şu bilgileri verdi: "Bazı vatandaşlar satış işlemi sırasında emlak vergisinde beyan edilen evin değeri üzerinden satışı gerçekleştirdiğini belirtip, bu değer üzerinden...