28 / 04 / 2024

gayrimenkul ekspertiz raporuna başvuru

gayrimenkul ekspertiz raporuna başvuru

Ekspertiz raporu başvurusu, kredi ile konut alınmak istenildiğinde baklar tarafından mutlaka isteniyor. Ekspertiz raporu ile bankalar hem kendini garantiye alıyor hem de vereceği kredi miktarını belirliyor...

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Konuta ek vergi gelecek mi? Alım satımlar ekspertiz raporuna bağlanabilir! 

Hükümet, konut sektörü ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, konutta yeni verginin gündemde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

DAP Gayrimenkul 2021 yılında ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, şirket, 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 döneminde 912 milyon 400 bin 97 TL hasılat elde etti.

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, geliştirdiği öneri motoruyla potansiyel alıcıların aradıkları alternatiflerine kolayca ulaşmalarını sağlayacak.

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Emrah Kaptan tarafından kuruldu.

Yabancılar 2020'de Türkiye'den 47 bin 369 gayrimenkul aldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre yabancı vatandaşlar Türkiye'de 47 bin 369 adet gayrimenkul yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar 2019'a oranla yüzde 0,6 azaldı. 

Yeni Gimat GYO'nun kira ekspertiz değeri 15 milyon TL oldu!

Yeni Gimat GYO'nun portföyünde bulunan Ankamall AVM ve CP Ankara Oteli'nin değerleme raporuna göre 2020 yılı için aylık kira ekspertiz değerleri sırasıyla KDV Hariç 15 milyon 14 bin 286 TL ve 500 bin TL olarak tespit edildi.

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şehidoğlu tarafından kuruldu.

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedel iile Erman Ateş tarafından kuruldu.

gayrimenkul ekspertiz raporuna başvuru Haberi

gayrimenkul ekspertiz raporuna başvuru


Ekspertiz raporu başvurusu!


Ekspertiz raporu başvurusu kredi ile konut alınmak istendiğinde yapılıyor. Çünkü kredi verecek olan tüm bankalar öncelikle ev için ekspertiz raporu istiyor. Buna göre bankalar hem kendini garantiye alıyor hem de vereceği kredi miktarını belirliyor. Konut ekspertiz raporunu bu konuda uzman ve lisanslı eksperler düzenliyor. Ekspertiz raporu başvuru yapıldığında eksperler konutun piyasa değerini belirlemek için çeşitli araştırmalar yapıyor. Bu araştırmalar maliyet, emsal ve gelir indirgemesi yöntemleri kullanılarak yapılıyor. 


Konut kredisine başvuru yapıldığında bankalar kendi seçtikleri eksperleri yönlendirerek ekspertiz raporunun hazırlanmasını isterler. Ekspertiz raporunu başvuru sahibi dilerse kendisi de hazırlatabiliyor. Konut ekspertizinin asıl amacı kredi veren kuruluşu korumaktır. Bu nedenle rapor bankalar tarafından büyük önem taşıyor. 


Genelikle satış karşılaştırması yada maliyet hesabına göre hazırlanan ekspertiz raporu ilgili bankaya veriliyor. Karşılaştırma yani...