15 / 05 / 2024

Gayrimenkul firmaları faiz oranları

Gayrimenkul firmaları faiz oranları

Merkez Bankası dün faiz koridorunun üst bandında yarım puanlık indirim yaptı. Markalı konut üreticileri ise bankalardan hızlı davranarak 1.29'a dayanan konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekti.

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Al Faiz Grup Gayrimenkul İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Faiz Grup Gayrimenkul İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ahmad Aghı Alsuleıman tarafından kuruldu.

Gayrimenkul firmaları rotayı Ege’ye çevirdi! Milyarlık yatırımlarla binlerce konut geliyor!

Gayrimenkul firmaları radarına Bodrum, Çeşme ve Urla’yı aldı. Onlarca firma Ege Bölgesi'nde milyarlık yatırımlarla binlerce konut inşa edecek.

Esas Gayrimenkul, AVM'lerde sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı!

Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarından Esas Gayrimenkul, 17 Burda AVM’nin çatısına “Yap İşlet” modeliyle Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak.

Merkez Bankası’nın faiz kararı gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Merkez Bankası’nın faiz kararını gayrimenkul sektörü açısından olumlu olduğunu dile getirdi. 

BOSS4 Gayrimenkul’den yüzde 0,99 faiz ve 60 ay vade kampanyası!

Gayrimenkul sektörünün en güvenilir markaları arasında yer alan BOSS4 Gayrimenkul, satış sürecinin devam ettiği projelerinde yüzde 0,99 faiz ve 60 ay vade kampanyası başlatıyor...

Tahincioğlu Gayrimenkul'den 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz imkanı!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı Büyükada ve Nidakule Küçükyalı projelerinde 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz fırsatı sunuluyor...

Gayrimenkul, düşük faiz oranları sayesinde çekiciliğini koruyor!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporu sonuçlarına göre, gayrimenkul sektörü hâlâ düşük veya negatif faiz oranlarında bile makul getiri elde edilebilecek yatırım alanlarından biri şeklinde görülüyor. 

Gayrimenkul firmaları faiz oranları Haberi

Gayrimenkul firmaları faiz oranları

Merkez Bankası dün faiz koridorunun üst bandında yarım puanlık indirim yaptı. Nisan ayındaki yarım puanlık indirimi takip eden bu adım, bankaların konut kredisi faizlerini yakın zamanda yüzde 1'in altına indireceği beklentisini güçlendirdi. Markalı konut üreticileri ise bankalardan hızlı davranarak 1.29'a dayanan konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekti. Gayrimenkul firmalarının sunduğu faiz oranları ve vade seçenekleri oldukça geniş yelpaze oluşturuyor.


1) Piyalepaşa İstanbul


Piyalepaşa Gayrimenkul, Piyalepaşa İstanbul pojesi için kredi masrafını kaldırdı. 24 aya kadar faizleri sıfırlayan şirket, 24-36 ay arasında yüzde 0.30, 36-48 ay arasında yüzde 0.45 faiz uygulayacak.

www.piyalepasa.com.tr


İLK 100 EV İÇİN ÖZEL KAMPANYA


2)  Gölbahçe Evleri


Sur Yapı ise Sultanbeyli'de hayata geçirdiği Gölbahçe Evleri'nde peşinatı yüzde 1'e çekti. Toplam konut bedeli üzerinden yüzde 7 indirim sağlayacağını duyurdu. Kampanya kapsamında...