10 / 05 / 2024

Gayrimenkul hisseleri düştü mü

Gayrimenkul hisseleri düştü mü

Gayrimenkulde yaşanan stok sorunu borsa hisselerini de etkiliyor. Kurların ve faizin yüksek seyretmesiyle gayrimenkul almayı bırakan yatırımcının yüzü, borsada da gülmüyor. 32 gayrimenkul yatırım ortaklığının 17 tanesinde son bir ayda hisse senedi fiyatları değer kaybetti.

Gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu? Yatırımcılar dikkat! 

Yerel seçim sonrası ilk işlem gününde Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan düşüşler dikkatleri çekmişti. Peki gayrimenkul hisseleri kaybettiriyor mu?

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Deprem sonrası konut satışları yüzde 18 düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  konut satışlarının deprem sonrasında yüzde 18 düştüğünü ve bu durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Kira artışları enflasyon oranlarına yenik düştü!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarını kaleme aldı. Hızalan yazısında kiraların enflasyona yenik düştüğünü belirtti.

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Büyükçekmece Pozitif Gayrimenkul Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de Şaban Türker tarafından kuruldu.

Uluslararası gayrimenkul devi Savills Türkiye'ye geliyor!

Dünyadaki önde gelen gayrimenkul danışmanlık kuruluşlarından olan Savills, Türkiye için REinnov8 ile ortaklık ve iş birliği anlaşmasına imza attı. Uluslararası Gayrimenkul Devi Savills Türkiye'ye geliyor.

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında gayrimenkul geliyor!

Kâr marjlarının en fazla düştüğü sektörlerin başında kuşkusuz gayrimenkul ve inşaat geliyor...

Yeni Gimat GYO'nun Panora GYO sermayesindeki payı yüzde 4,94'e düştü!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesindeki payı 29 Kasım 2019 tarihi itibarıyla yüzde 4,94'e düştü...

Gayrimenkul hisseleri düştü mü Haberi

Gayrimenkul hisseleri düştü mü

Son zamanlarda gayrimenkul sektörünün başı haber kirliliğinden, stoklardan ve konkordotolardan yana dertte. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, sektörde doğru iş yapmaya çalışanlar bir yandan elde kalan stokları eritmek amacıyla arka arkaya kampanya yaparken bir yandan da güven tazelemeye çalışıyor. Basiretli tüccarla fırsatçıların iç içe girdiği bu günlerde gayrimenkul yatırımcısının da yüzü gülmüyor. Dişinden tırnağından artırarak biriktirdiğini kampanyalardan yararlanıp eve dönüştüren, evi teslim edilecek mi, şirkete ve markasına güvenerek imza attığı sözleşmeler usulüne uygun olarak hazırlandı mı endişelerini taşıyor. Kurların ve faizin yüksek seyretmesiyle gayrimenkul almayı bırakan ve yönünü borsaya çeviren yatırımcının yüzü gülmedi. Borsada işlem gören 32 gayrimenkul yatırım ortaklığının son bir ayda 17 tanesi yatırımcısını üzdü.

ZİKZAK ÇOK YÜKSEK


Gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinde fiyat hareketleri de dikkat çekti....