24 / 07 / 2024

Gayrimenkül ihracatı

Gayrimenkül ihracatı

İzmir'de ’de son bir yılda konut satışlarının yarı yarıya azaldığını ifade eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Adnan Bozbay, konut kredi faizlerinde herhangi bir düşüş beklemediklerini, sektörü canlandırmak için gayrimenkul ihracatına yönelmek gerektiğini belirtti.

Eylül ayında ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı!

Dış ticaret istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda eylülde geçen yılın aynı ayı genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’nin yıl sonu ihracat hedefi 265 milyar dolar!

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, yıl sonunda 265 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Gelecek beş yıllık dönemde de ekonomi politikalarının en temelinde yine ihracat olacak" şeklinde konuştu.

2028 yılı için rekor hedef! Gıda ve tarımda ihracat 50 milyar dolar olacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, geçen yıl 27 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç edildiğini belirterek, “2028 için gıda ve tarım ihracatını 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Makine ihracatı yılın ilk yarısında arttı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, yılın ilk yarısı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 10 artarak 14,1 milyar dolar oldu.

Otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 20 arttı!

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatı, 2023 yılının 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Gayrimenkül ihracatı Haberi

Gayrimenkül ihracatı

İzmir’de konut sektörünün son dönemde ciddi sıkıntılar içinde olduğunu ifade eden İZTO 49. Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meclis Üyesi Adnan Bozbay, meclis üyelerine yaptığı sunumda konut satışlarıyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) araştırma sonuçlarını değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2017 ile Kasım 2018 dönemindeki konut satış rakamları hakkında konuşan Bozbay, satışlarda İzmir genelinde yüzde 47’lik bir düşüş olduğunu söyledi. Bozbay, satışların Bornova’da yüzde 37, Çiğli’de yüzde 41, Konak’ta ise konut satışlarının yüzde 37 oranında düştüğünü kaydetti.

''Konut satışlarını canlandırabiliriz''

Bozbay, "İzmir geneline baktığımızda tapuda işlem görme oranı yarı yarıya azalmış. Bu dönemde sektörümüzü canlandırmak açısından gayrimenkul ihracatına önem vermeliyiz. Yurt dışından gayrimenkul almak isteyenleri İzmir’e çekebilmeliyiz. Yabancılar İstanbul, Yalova ve Trabzon’dan alım yapıyorlar. Ancak İzmir’de yurt dışına konut satışı son derece...