06 / 05 / 2024

gayrimenkul kademeli gelie vergisi

gayrimenkul kademeli gelie vergisi

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Peki, yeni gayrimenkul kademeli vergi sistemi nedir?

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni adım!

Mars Investment’ın Genel Müdürü Hakan Bucak, halihazırda gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya 250 bin dolarlık yatırım karşılığında tanınan vatandaşlık hakkının 500 bin dolara yükseltilmesinin konuşulduğunu belirtti. Bucak, geçişin kademeli yapılması tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'ye 5 senede 20 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yapılacak!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin cazip bir ülke olduğunu belirtti ve “Türkiye gayrimenkul yatırımlarının 5 senelik periyotta kademeli olarak 20 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Gayrimenkul gelir vergisi 2016!

64. Hükümet Programı kapsamında yer alan bilgilere göre mutlak gelir vergisi yerine kademeli gelir vergisi geliyor. Gayrimenkul gelir vergisi 2016 yılında nasıl olacak?

Kademeli vergi sistemi nedir?

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Peki, yeni gayrimenkul kademeli vergi sistemi nedir?

Vakıflar Aydın ve Muğla'da gayrimenkul satacak


Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 28 Aydın 1 adet Muğla'da olmak üzere toplam 29 gayrimenkul satacak.

Kayseri Vakıflar, 175 gayrimenkulü kiraya verecek

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de toplam 175 gayrimenkulü kiraya verecek

Şirketlerin zararına gayrimenkul satışı gözden geçirilmeli

Referans Gazetesi yazarları Veysi Seviğ ve Bumin Doğrusöz, şirketlerin zararına gayrimenkul satışlarıyla ilgili merak edilenleri cevaplandırdı

BMI'den gayrimenkul semineri!

Business Management Institute (BMI), gayrimenkul hukuku, finansı ve değerlemesi konularında seminer düzenledi

Mustafa Özbek Kıbrıs'ın gayrimenkul zengini

Ergenekon'un finansörü' olarak bilinen Mustafa Özbek'in Kıbrıs'ta gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı

 

Gayrimenkul almalı mı?

Emlak Kulisinde sorulara cevap verdiğim bölümde bana özelikle bu soru soruyor, gayrimenkul sektöründe neler oluyor, alma zamanı mı, beklemeli miyiz, ne kadar beklemeliyiz? Ben de sorulara kısa kısa ve tek tek cevap vermek yerine genel bir cevap yazmalıyım

Gayrimenkul sektörü körfez yatırımcılarıyla buluşacak

"Türk gayrimenkul sektörünün körfez yatırımcıları ile buluşması" 13 - 14 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek

Vakıflar'dan Trabzon'da 46 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Trabzon'da bulunan 46 adet gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihale açtı

Vakıflar'dan İstanbul'da satılık 78 gayrimenkul

Vakıflar, İstanbul'un Fatih, Eminönü, Sarıyer, Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu ve Üsküdar ilçelerinde bulunan toplam 78 adet gayrimenkulü satışa çıkardı

gayrimenkul kademeli gelie vergisi Haberi

gayrimenkul kademeli gelie vergisi

Kademeli vergi sistemi nedir?

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Program'da "Uluslararası yükümlülükleri gözeterek, lüks ve/veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim mallarını caydırıcı vergilendirme yapacağız." hükmü yer alıyor.


Buna göre hazırlanan Yeni Gelir Vergisi Tasarısı ile mevcut gelir vergisi uygulaması değiştiriliyor. Bunun yerine kademeli vergi sistemi getiriliyor. Peki, kademeli vergi sistemi nedir?


Gayrimenkul gelir vergisina kademeli vergi sistemi..

Bilindiği üzere mevcut gelir vergisinde, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde vergi ödemesi yapılıyor.


Ancak taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde gelir vergisi ödenmiyor. Yapılan düzenleme ile 5 yıldan sonra satılan taşınmaz mallar için de vergi ödenmesi öngörülüyor.


Kademeli vergide; 

Taşınmazın 2 yıl içinde satılması halinde değerinin yüzde 40'ı

Taşınmazın 3 yıl içinde satılması halinde değerinin...