30 / 04 / 2024

gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı

gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı

Gayrimenkul mülkiyetinin devri, sözleşmeli satım, trampa ve bağışlama yoluyla yapılabiliyor. İşgal ve zamanaşımı ile tapu sicilinde kaydı bulunmayan veya kaydı olsa bile sahibinin kim olduğu belirlenemeyen taşınmazlar da mülk olarak edinilebiliyor...

Gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı!

Gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı nda, sözleşme, işgal, yeni arazi oluşumu, zamanaşımı, miras, kamulaştırma ve cebri icra yoluyla edinilmiş olması bulunuyor. Mirası mirasçı dilediği gibi tasarruf etmek istiyorsa önce adına tescil ettirmesi gerekiyor...

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, Emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...

2 bin 500 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör, en büyük kentsel dönüşüm projesine Bursa'da start verdiklerini açıkladı. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor. Başkan Bakgör önemli açıklamalarda bulundu.

Ses Concept Gayrimenkul Müşavirliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ses Concept Gayrimenkul Müşavirliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 500.000,00 TL sermeye bedeli ile Eser Soğle ve Yunus Yasin Bostancı ortaklığıyla kuruldu.

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapanlara hibe ve faizsiz kredi desteği verilecek!

‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında, kendi evini ve işyerini yerinde inşa edecek depremzedelere, hibe ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Ehil Gayrimenkul Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ehil Gayrimenkul Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Ayın tarafından kuruldu.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortaları kapsamında indirim geldi, prim desteği oranları belirlendi! Hemen bu rakamlara bakın

Tarım sigortaları kapsamına alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları resmen açıklandı. Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

Statue Gayrimenkul Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Statue Gayrimenkul Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Alper Gündüz ve Erinç Şener ortaklığında kuruldu.

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agad İnşaat Gayrimenkul Mühendislik Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Agit Adkovayçin tarafından kuruldu. 

Skyist Property Gayrimenkul Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Skyist Property Gayrimenkul Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyrut'ta Mehmet Yıldız tarafından kuruldu.

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi bugün!

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi kapsamında 64 dükkan ve 2 konutu satışa çıkarıyor. Müzayede bugün saat 14:00'te gerçekleşecek. 

gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı Haberi

gayrimenkul mülkiyetinin kapsamı


Gayrimenkul mülkiyetinin devri!


Gayrimenkul mülkiyetinin devri, sözleşme ile satım, trampa ve bağışlama yoluyla yapılabiliyor. İşgal ve zamanaşımı ile tapu sicilinde kaydı bulunmayan veya kaydı olsa bile sahibinin kim olduğu belirlenemeyen taşınmazlar da mülk olarak edinilebiliyor. 


Zamanaşımı ile yapılan gayrimenkul devirleri, tapuda resmi olarak kayıtlı olmayan ama sahibinin ortada olmaması nedeniyle bir başkası tarafından uzun yıllar kullanılan gayrimenkullerin, o kullanıcının tescil davasını kazanmasından sonra kendi adına mülkiyeti kazanması şeklinde oluyor. Miras yoluyla geçen gayrimenkullerde ise eğer mirasçı o taşınmazda tasarrufta bulunabilmek için tapuda kendi adına tescili yaptırırsa üzerine devrini yapmış sayılıyor.


Gayrimenkul mülkiyetinin devri ni kısıtlayan haller!


Medeni Kanun'a göre taşınmaz mülkiyetini kısıtlayan haklar, şuf'a (Ön Alım), iştira (Alım) ve vefa (Geri Alım) hakları oluyor. Bu haklardan kanundan doğanlar, tapu kütüğüne kayıt edilmesine gerek...