03 / 05 / 2024

gayrimenkul rant vergisi

gayrimenkul rant vergisi

Gayrimenkullerdeki değer artışından vergi almayı planlayan hükümet, "rant vergisi" olarak da anılan yeni uygulama için çalışmalara başladı. Tespitlerin daha rahat yapılması için "değer haritası" oluşturulacak.

Gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da resmi olarak yer verilen gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışında rant vergisi!

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amacıyla rant vergisi geliştiriliyor. Gayrimenkul değer artışında rant vergisi kapsamında gayrimenkulde artışa konu değerin yüzde 45 ’i kamuya ödenecek...

Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Bu günlerde tartışmalara neden olan rant vergisi ile gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlanıyor. Peki rant vergisi ne zaman ödenecek? İşte rant vergisi 2014..

Rant vergisi ne demek?

Taşınmaz mallar üzerinden gelir elde edilmesi sonucunda, "Rant vergisi" için çalışmalar yapılmaya başlandı. Peki, rant vergisi ne demek? Rant vergisi ne zaman ve nasıl ödenecek?

Gayrimenkul rant vergisi yürürlüğe girdi mi?

Devletin gerçekleştireceği yatırımlar nedeniyle değeri artan gayrimenkullerden rant vergisi ile kamuya pay verilecek. Peki, söz konusu gayrimenkul rant vergisi yürürlüğe girdi mi? İşte son durum..

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı!

Gayrimenkulde ranta OVP ayarı geliyor. Yeni OVP'ye göre, imar planı degişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını sağlayacak sistem geliştirilecek

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

Ebubekir Taşyürek: Kartal gayrimenkul rantına layık değil!

Kartal’a hak ettiği hizmeti vermek için çalıştığını söyleyen Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, ''Kartal gayrimenkul rantına değil, tüm canlıların güven içinde yaşadığı huzura layık bir ilçedir'' diye konuştu.

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. İlk taksitlerin Mart'ta ödendiği gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

gayrimenkul rant vergisi Haberi

gayrimenkul rant vergisi

Gayrimenkullerdeki değer artışından vergi almayı planlayan hükümet, "rant vergisi" olarak da anılan yeni uygulama için çalışmalara başladı. Rant vergisine yönelik tespitlerin daha rahat yapılması için "değer haritası" oluşturulacak. Haritada, değeri artan bölgeler görülecek. Yaşanan değer artışı haritaya yansıtılarak takip edilecek. 


Habertürk...