03 / 05 / 2024

gayrimenkul sahipleri hangi vergileri öder

gayrimenkul sahipleri hangi vergileri öder

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? İşte Kasım ayı vergileri..

Hazine ve Maliye Bakanlığı sahada! Gayrimenkul sahipleri denetleniyor! Kira gelirini beyan etmeyen yandı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul sahiplerini denetim altına aldı. Bakanlık,  kira geliri elde edip de bunu beyan etmeyenleri tespit etmek için sıkı denetim başlattı.

Gayrimenkul sahipleri seçimden önce nakite dönmek için fiyatları düşürdü! Şimdi alım fırsatı var mı?

Hem konut alacaklar hem de diğer gayrimenkul çeşitlerine yatırım yapacaklar, şu an gayrimenkul yatırımının mantıklı olup olmadığını araştırıyor. İşte piyasadaki son durum...

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini akından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların cevapları...

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Ebru Ermurat kimdir? Hangi firmalarda çalıştı? DAP Gayrimenkul’de hangi alanda görev alıyor?

Ebru Ermurat hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi firmalarda üst düzey yönetici olarak görev aldı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ebru Ermurat’ın hayatı...

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

gayrimenkul sahipleri hangi vergileri öder Haberi

gayrimenkul sahipleri hangi vergileri öder

Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler!

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor.


Bu vergiler sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Her verginin mükellefiyet koşulları farklılık gösteriyor. Peki, Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? Kimler hangi vergiyi öder?


1. Emlak vergisi..

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen bir vergi oluyor. Bu vergiyi taşınmaz malın sahibi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.


İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti ise...