03 / 05 / 2024

gayrimenkul sahiplerinin kasım ayında ödeyeceği vergiler

gayrimenkul sahiplerinin kasım ayında ödeyeceği vergiler

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? İşte Kasım ayı vergileri..

Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! İşte 28 Kasım Pazartesi güncel akaryakıt fiyatları…

Akaryakıt fiyatları yine indirim ve zam haberleri ile gündemden düşmüyor. Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarında son olarak benzinde 1 lira 16 kuruş indirim yapılmıştı. Güncel akaryakıt fiyatları (28 Kasım Pazartesi)

30 Kasım’a kadar ödemelisiniz! Yoksa cezadan kaçamazsınız! İşte detaylar!

Emlak vergisi için uyarılar gelmeye başladı. Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlara 30 Kasım’a kadar süre tanındı. İşte detaylar!

Anne babalar müjde! 650 TL'lik çocuk desteği ödemeleri kasım itibarıyla hesaplara yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen çocuk desteği ödemelerini kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını bildirdi.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı 24-27 Kasım'da!

CNR Emlak-Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

PwC EMEA Gayrimenkul Konferansı 18 Kasım'da!

PwC Gayrimenkul ekibinin 22 yıldır düzenlediği PwC EMEA Gayrimenkul Konferansı 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akfen GYO Kasım 2020 aylık yatırımcı raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Kasım 2020 aylık yatırımcı raporunu yayınlandı. 

Kasım'da 222 bin 311 gayrimenkul satıldı!

Kasım ayında tüm gayrimenkul türlerinde 222 bin 311 gayrimenkul satışı yapıldı. İlk on bir ayda toplam gayrimenkul satış sayısı ise 2 milyon 464 bin 161 oldu.

RE360 Gayrimenkul Konferansı'nın basın toplantısı 19 Kasım'da!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde Digital Network Alkaş platformu aracılığıyla yapılacak RE360 Gayrimenkul Konferansı 19 Kasım saat 10:30'da gerçekleştirilecek...

Kasım 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Kasım ayı kira artış oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki milyonların merakla beklediği Kasım 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

Gayrimenkul sahipleri ile kiracılar 2019 yılı Kasım ayı TEFE TÜFE kira artışı oranlarını araştırıyor. Peki Ekim 2019 enflasyon rakamları ne oldu? Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

Aksis Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Aksis Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sinan Kasımoğlu tarafından kuruldu.

gayrimenkul sahiplerinin kasım ayında ödeyeceği vergiler Haberi

gayrimenkul sahiplerinin kasım ayında ödeyeceği vergiler

Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler!

Gayrimenkul sahipleri, sahip olduğu taşınmaz mallar için yıllın belli dönemlerinde bazı vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Gayrimenkul vergilerinin başında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor.


Bu vergiler sene içerisinde iki eşit taksit halinde ödeniyor. Her verginin mükellefiyet koşulları farklılık gösteriyor. Peki, Gayrimenkul sahiplerinin Kasım ayında ödeyeceği vergiler nelerdir? Kimler hangi vergiyi öder?


1. Emlak vergisi..

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen bir vergi oluyor. Bu vergiyi taşınmaz malın sahibi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile tespit ediliyor.


İlk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti ise...