30 / 04 / 2024

gayrimenkul sahipliği oranları

gayrimenkul sahipliği oranları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gayrimenkul sahipliğinde 81 ili içerisine alan güncel kadın ve erkek sayılarını açıkladı. 2014 yılı sonuçlarına göre birinciliği erkekler aldı.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Kiracı oranı 12 yılda yüzde 5 arttı!

Ekonomik zorluklar ve gelir dağılımındaki bozulmalar konut sahipliği oranlarını da olumsuz etkiliyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2010 yılında yüzde 22,1 olan kiracı oranı 2022 yılında yüzde 27,2'ye çıktı...

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Konut sahipliği kasım ayında getiri lideri koltuğuna yerleşti! 

REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre; Konut sahipliği, varlık sınıfı getiri lideri koltuğuna bir kere daha yerleşti.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

AFAD hak sahipliği başvurusu nereye, nasıl yapılır? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu gerçekleştiremeyen depremzedelere 2 günlük ek süre verildi. Peki, AFAD hak sahipliği başvurusu nereye yapılır? İşte detaylar...

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da 69 bin 263 hak sahipliği başvurusu kabul edildi!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilemiş olduğu Malatya'da, konutları yıkılan ya da ağır hasar alan 69 bin 263 kişinin hak sahipliği kabul edildi.

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da, depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören 246 bin afetzede hak sahipliği için başvurdu.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

gayrimenkul sahipliği oranları Haberi

gayrimenkul sahipliği oranları

Türkiye’de her geçen yıl gayrimenkul sahipliği oranı artarken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre gayrimenkul sahipliğinde birinciliği erkekler aldı. Doğudan batıya doğru gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranın arttığı görüldü.


Ankara’da 2 milyon 880 bin 616 gayrimenkulün tapusunun kadınlarda, 4 milyon 494 bin 883 gayrimenkulün tapusunun ise erkeklerde bulunduğunu açıklayan Bakan İdris Güllüce, “İstanbul’da 2 milyon 227 bin 336 gayrimenkulün tapusu kadınlarda, 4 milyon 145 bin 426 gayrimenkulün tapusu ise erkeklerde, İzmir’de 1 milyon 294 bin 759 gayrimenkulün tapusu kadınlarda, 1 milyon 987 bin 835 gayrimenkulün tapusu ise erkeklerde bulunuyor” dedi.


TOKİ...