29 / 04 / 2024

gayrimenkul satımı

gayrimenkul satımı

Dünyada 150 milyar doların üzerinde olduğu sukuk piyasasına geç ama hızlı bir giriş yapan Türkiye; Hazine, bankalar ve lokal kurumlar ile birlikte düşünüldüğünde büyük bir oyuncu olmaya aday.

Gayrimenkul alımı noterden değil tapudan yapılır!

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut alacağız ama tapudan değil noterden satmak istiyor ne yapabiliriz diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Neşe Rengin Aloğlu ve Yelda Tepeli ortaklığında kuruldu.

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Amca Gayrimenkul Ve Otomotiv Alım Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amca Gayrimenkul Ve Otomotiv Alım Satım Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Yardımcı tarafından kuruldu.

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Masek Çelik Yapı İnşaat Gayrimenkul Kuyumculuk Oto Alım Satım Madenc. Denz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti. Tuzla'da kuruldu.

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Cese Gayrimenkul Oto Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cese Gayrimenkul Oto Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Hamit Çiçek tarafından kuruldu.

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

gayrimenkul satımı Haberi

gayrimenkul satımı

Öncelikle Körfez yatırımcılarının ilgisini çeken ihraçlarla, milyarlarca dolarlık fon bekleniyor. Diğer yandan ürünün daha çok iç piyasaya hitap edeceğini düşünen analistler de var. 


Hazine bonosu ve mevduat gibi konvansiyonel yatırım araçlarının cazibesini görece yitirmesiyle son yıllarda sektörde yeni borçlanma araçlarına ilgi artıyor. Alternatif yatırım araçlarına yönelim de bu anlamda önem kazanıyor. Hazine Müsteşarlığının kısa süre içinde ihraç etmesi beklenen Islami bir borçlanma aracı olan sukuk da bu alternatif yatırım enstrümanlarından biri. Bu ihracın bir gösterge oluşturması ve özel sektörü tetiklemesi ile Körfez yatırımcılarının ilgisi düşünüldüğünde Türkiye’nin daha önce yeterince çekemediği Islami yatırımcı kitlesinden kısa-orta vadede milyarlarca dolarlık fon sağlaması uzak bir ihtimal değil.


Hazine’nin bu yıl ilk kez sukuk ihracı yapacağını Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu yılın başında açıklamıştı. 1980’li yıllardan...