08 / 05 / 2024

gayrimenkul satın almak isteyenler nelere dikkat etmeli

gayrimenkul satın almak isteyenler nelere dikkat etmeli

Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü gelişmesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırdı.

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Şimdi otomobilleri satın almak mı, kiralamak mı daha mantıklı?

Araba almak isteyen milyonlarca kişi ve şirket, satın almanın mı kiralamanın mı daha mantıklı olduğunu araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Microsoft, 2023'te Netflix'i satın alacak!

Reuters'tan gündeme bomba gibi düşen açıklamalar geldi. Şirket, Microsoft'un 2023 yılında Netflix'i satın almak için harekete geçebileceğini öne sürdü. Bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olacak.

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

gayrimenkul satın almak isteyenler nelere dikkat etmeli Haberi

gayrimenkul satın almak isteyenler nelere dikkat etmeli


 Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 102 bin 280 olarak gerçekleşmişti. Sektör bu kadar hareketliyken konut satın almak isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken kriterler olduğunun altını çizen gayrimenkul danışmanlığı şirketi ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut almak isteyenlerin öncelikli olarak toplu ulaşım koşullarına dikkat ettiklerini belirtti. 

Kadir Tümen şu bilgileri verdi: "Türkiye'de gayrimenkul yatırımları her geçen gün artıyor. Bu artış, potansiyel yatırımcıların daha nitelikli gayrimenkul bilgilerine de ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. 

Bu doğrultuda eski konut alımında potansiyel yatırımcıların konut alırken, konut kredisi, tapu bilgileri gibi konularda daha fazla ve doğru bilgileri ihtiyacı var. Yeni konutlarda ise inşaat firmasının daha önce yaptığı projeler, teslimat tarihleri ve finansman seçenekleri de öncelikli olarak incelenmesi gereken konular arasında yer alıyor. 

Öte yandan...