05 / 05 / 2024

Gayrimenkul satışlarında son durum

Gayrimenkul satışlarında son durum

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Peugeot, B segment elektrikli satışlarında 2022 yılını Avrupa'da lider tamamladı!

Peugeot tarafından yapılan son dakika açıklamasında şirketin elektrikli B segment satışlarında 2022'yi Avrupa’da lider olarak tamamladığı belirtildi.

Akıllı telefon satışlarında sert düşüş! Umutlar o markaya bağlandı!

Akıllı telefon satışlarında sert bir düşüş yaşanıyor. Küresel akıllı telefon satışlarında son durum ne? İşte detaylar!

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

TOKİ'nin indirimli satışlarında son gün belli oldu! TOKİ'den önemli duyuru

TOKİ'nin Türkiye'nin farklı illerinde satışa çıkardığı gayrimenküller için başlattığı indirimli satış kampanyasında sona gelindi. TOKİ, indirim kampanyasından faydalanmak istyenler için duyuru yaptı. TOKi indirim kampanyasında son gün ne zaman belli oldu.

Gayrimenkul satışlarında son durum Haberi

Gayrimenkul satışlarında son durum

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. Daha çok Toki ve Toki kuruluşu Emlak Konut G.Y.O’ nun satışlarında uyguladığı ve her 6 ayda bir Devlet İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı oranlarda artış yapılan fiat ayarlamaları müşteriye daha cazip geliyor. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.


Bilhassa Emlak Konut G.Y.O’nun Başakşehir , Ispartakule, Körfezkent projeleri bu yöntemle yok satıyor.


Emlak Konut satışa çıkardığı, Ispartakule Unikonut dairelerini bir günde bitirdi. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi beğenileri ve çizimleri ile yapılmasına önayak olduğu Unikonut projesi yoğun ilgiyle karşılaştı. Üçüncü köprü ve havaalanı bağlantı yollarının kesişme noktasındaki Unikonut projesi gelecekte çok büyük kar getirecek bir yatarım özelliği taşıyor. Emlak Konut bu...