05 / 05 / 2024

Gayrimenkul satışlarında tüfe

Gayrimenkul satışlarında tüfe

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Isıtıcı satışlarında büyük artış! Simtech Km1714 quartz ısıtıcı ne kadar?

Ekim ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde havalar hissedilir derecede serinlemeye başladı. Kasım ayıyla beraber sıcaklıkların oldukça düşmesi beklenirken, ısıtıcı satışlarında da artış başladı. Simtech Km1714 quartz ısıtıcı, özellikleriyle göz doldururken, fiyatı da merak konusu oldu.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Otomobil satışlarında rekor kırıldı! Yüzde 70 arttı!

Otomobil ve hafif ticari araçlarının satışına yönelik 2023 yılı Mayıs ayı verileri paylaşıldı. Bu kapsamda, otomobil satışlarında tüm zamanların mayıs ayı rekoru kırıldı. Aynı zamanda, araç satışı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 70,9 artarak 111 bin 356 adet olarak gerçekleşti.

Otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri belli oldu. Bu kapsamda otomotiv satışlarında yüzde 70,9'luk rekor artış dikkat çekti. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul satışlarında tüfe Haberi

Gayrimenkul satışlarında tüfe

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. Daha çok Toki ve Toki kuruluşu Emlak Konut G.Y.O’ nun satışlarında uyguladığı ve her 6 ayda bir Devlet İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı oranlarda artış yapılan fiat ayarlamaları müşteriye daha cazip geliyor. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.


Bilhassa Emlak Konut G.Y.O’nun Başakşehir , Ispartakule, Körfezkent projeleri bu yöntemle yok satıyor.


Emlak Konut satışa çıkardığı, Ispartakule Unikonut dairelerini bir günde bitirdi. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi beğenileri ve çizimleri ile yapılmasına önayak olduğu Unikonut projesi yoğun ilgiyle karşılaştı. Üçüncü köprü ve havaalanı bağlantı yollarının kesişme noktasındaki Unikonut projesi gelecekte çok büyük kar getirecek bir yatarım özelliği taşıyor. Emlak Konut bu...