05 / 05 / 2024

Gayrimenkul satışlarının ödemeleri

Gayrimenkul satışlarının ödemeleri

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Çinli emlak devi Evergrande düşük gayrimenkul satışları için uyardı!

Nakit darboğazında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group, gayrimenkul satışlarının düşmesi sebebiyle çapraz temerrüte düşebileceği uyarısını yaptı. 

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

Gayrimenkul satışları noterlerde gerçekleşecek!

Noterliklerle ilgili işlemleri artırıcı kalemler üzerinde çalıştıklarını söyleyen  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satışlarının gündemde olan konular arasında bulunduğunu belirtti.

Şirketler gayrimenkul satışlarını hızlandırdı!

Şirketler Kovid-19 salgını sebebiyle bozulan bilançolarını onarmak için rekor düzeyde gayrimenkul satışı gerçekleştiriyor.

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar için kurulan Meclis Alt Komisyonu toplandı!

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde yer alan Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Ön ödemeli gayrimenkul satışları için Meclis Alt Komisyonu toplandı! 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan, Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu bir araya geldi. 

Gayrimenkul satışlarının ödemeleri Haberi

Gayrimenkul satışlarının ödemeleri

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. Daha çok Toki ve Toki kuruluşu Emlak Konut G.Y.O’ nun satışlarında uyguladığı ve her 6 ayda bir Devlet İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı oranlarda artış yapılan fiat ayarlamaları müşteriye daha cazip geliyor. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.


Bilhassa Emlak Konut G.Y.O’nun Başakşehir , Ispartakule, Körfezkent projeleri bu yöntemle yok satıyor.


Emlak Konut satışa çıkardığı, Ispartakule Unikonut dairelerini bir günde bitirdi. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi beğenileri ve çizimleri ile yapılmasına önayak olduğu Unikonut projesi yoğun ilgiyle karşılaştı. Üçüncü köprü ve havaalanı bağlantı yollarının kesişme noktasındaki Unikonut projesi gelecekte çok büyük kar getirecek bir yatarım özelliği taşıyor. Emlak Konut bu...