23 / 11 / 2024

gayrimenkul sektörler

gayrimenkul sektörler

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT), Türkiye’de konut depremi olabileceğini yazdı. Gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul sektörlerini, ev fiyatlarını ve kredi büyümelerini karşılaştıran değerlendirme yazısı yazdı.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

2022 gayrimenkul sektörü için yeniden doğuş yılı olacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu sektörle ilgili yaptığı önemli açıklamada 2022'nin gayrimenkul ve diğer sektörler için yeniden doğuş yılı olacağına inandığını söyledi.

Kovid-19 gayrimenkul sektörünü dijitalleştirdi!

Koronavirüsle değişen sektörler arasında gayrimenkul sektörü de yer alıyor. Artık evler sanal turlarla dolaşılırken, tapular da online olarak alınıyor.

Gayrimenkul sektöründe Yeni Taşınmaz Ticareti Sistemi önerisi!

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesiyle beraber tüm sektörler kaldığı yerden devam ediyor. En çok etkilenen sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü de hem sürecin normale dönmeye başlaması hem de konut faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yeniden hareketlendi.

Koronavirüs salgınının inşaat ve gayrimenkul sektörüne etkisi!

Deloitte Türkiye, “COVID-19 sonrasında Tedarik Zincirinde Kazananlar ve Kaybedenler” raporunu yayımladı. Rapora göre, İnşaat ve gayrimenkul sektörü salgından en çok etkilenen sektörler arasında yer aldı.

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe toparlanma sinyalleri!

Koronavirüs sürecinde vaka sayılarının düşmesi, iyileşen hasta sayılarının yükselmesiyle sektörler normale dönmeye hazırlanıyor. İnşaat ve gayrimenkul sektörü toparlanmanın yılın ikinci yarısından itibaren hız kazanması bekleniyor. Birçok sektör beklentilerini olumlu yönde revize etti.

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor!

2018 yılında gözlerin gayrimenkul sektörü üzerinde olduğunu söyleyen Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, sektörün 200 alt sektörü etkilediğini belirterek, "Bizim sektör hapşırsa diğer sektörler hasta oluyor" dedi.

Gayrimenkul sektörü zor bir sınav verdi!

Gayrimenkul sektörü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları, ekonomideki dalgalanma sebebiyle 2016 yılında zor bir sınav verdi. Tüm bu durumlara rağmen, en güvenli ve yatırımın en fazla olduğu sektörler arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı 'konut' yatırımlarıdır!

TSKB Gayrimenkul genel müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye’deki fırsatlar ve sektörün yabancı yatırımcılar için çekiciliği hakkındaki fikirlerini belirtti. Maya, "Türkiye Gayrimenkul sektörünün en önemli alt pazarı hiç kuşkusuz “konut” yatırımlarıdır." dedi

Gayrimenkul sektörünün parlak geleceğine inanıyoruz!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım ortaklığı Derneği (GYODER) her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından MIPIM 2015 Gayrimenkul Fuarı’ndaki yerini aldı.

Fawaz Al Issa, Türkiye gayrimenkul sektörünün merak edilenlerini cevaplıyor!

Türk bölgelerinde ortaya çıkan gayrimenkul yatırım fırsatları üzerine uzmanlaşmış bir yatırım firması olan Turkapital Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Fawaz Al Issa gayrimenkul sektörünün en çok merak edilenlerini cevaplıyor.

Aziz Torun: Gayrimenkul sektöründe ciddi vergi yükü var!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) Başkanı Aziz Torun, karlı gibi görünen gayrimenkul sektörünün ciddi vergi yükü olduğunu söyledi.

gayrimenkul sektörler Haberi

gayrimenkul sektörler

Özellikle Türkiye ve Brezilya’da çok kırılgan şartların oluştuğu dile getirildi. Son yıllarda gelişmekte olan ülkelerde gayrimenkul sektörlerinin söz konusu ülkelerin gelirlerinden çok daha hızlı arttığına dikkat çekilen yazıda, yeni dönemde ise ABD’nin faizleri artırmasıyla birlikte dünyada para akışının gelişmekte olan ülkeler aleyhine gelişebileceği kaydedildi.



“Bu durum küresel finansal sistemin çeperlerinde kalan ülkelerde gayrimenkul sektörlerinde deprem yaşanmasına yol açabilir” ifadesi kullanılan yazıda, Türkiye’de de ev fiyatlarının enflasyonda çok daha hızlı bir artış sergilediği hatırlatıldı. Yazıda, “Ev fiyatları ve krediler Brezilya, Çin ve Türkiye’de halen enflasyonun çok üzerinde artış sergiliyor. Oysa bu ülkelerde gelirdeki artış yavaşladı. Özellikle Brezilya ve Türkiye’de cari açığın da yüksek olduğu, bu ülkelerin harcamasını ve büyümesini dışarıdan gelen paralarla sağladığı düşünülürse sıkıntının yakın olduğu bir gerçek” değerlendirmesinde...