03 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü kayıt dışı

gayrimenkul sektörü kayıt dışı

Kayıtdışıyla mücadelede akaryakıt satışlarına çiple takip, şehiriçi ulaşımda otobüs ve minibüste elektronik ücret toplama sistemine geçiş de var...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye gayrimenkul sektöründe ciddi pazar! 

Yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alımları her geçen gün artıyor. PWC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu,Türkiye'nin gayrimenkulde önemli pazarlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Gayrimenkul sektöründe proje tanıtımları online satış ofislerinden yapılacak!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, gelişen şartlarda gayrimenkul sektöründe proje tanıtımlarının online satış ofislerinden yapılacağını ifade etti...

Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektöründe nerede?

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler inşaat ve gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Bankaların faiz oranlarında düşüşe gitmesi sektöre hareketlilik getirdi. Peki inşaat ve gayrimenkul sektöründe neredeyiz? Konut stoku ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Türk gayrimenkul sektörü uluslararası yatırımcılar buluştu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul organizasyonlarından biri olan MIPIM'de Türk gayrimenkul sektörü yine boy gösterdi. Yabancı yatırımcılar Türkiye'deki projelere yoğun ilgi gösterdi.

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya'da 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı, Türk gayrimenkul sektörünü gubetçilerle buluşturacak.

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya'da başlayacak Evim Türkiye Gayrimenkul Fuarı için çalışmalar başladı. Fuar, Türk gayrimenkul sektörünü gurbetçi vatandaşlarla buluşturacak.

gayrimenkul sektörü kayıt dışı Haberi

gayrimenkul sektörü kayıt dışı

Bakan Şimşek, 3 yıl içinde kayıtdışı ekonominin büyüklüğünün milli gelire oranını 5 puan düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Kayıtdışıyla mücadelede akaryakıt satışlarına çiple takip, şehiriçi ulaşımda otobüs ve minibüste elektronik ücret toplama sistemine geçiş de var.


İndi-bindi kartla ödenecek


Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca liralık vergi kaybına uğratan kayıtdışı ekonomiye neşter geliyor. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni eylem planına göre üç yıl içerisinde kayıt dışı ile ilgili reform niteliğinde düzenlemelere imza atılacak. Akaryakıt satışlarının takibinden, gümrükte tırlara röntgen çekimine, elektronik ticaretin kayıt altına alınmasına kadar kayıtdışı ile mücadelede atılacak adımlar arasında şehiriçi ulaşımda otobüs ve minibüslerde elektronik ücret toplama sistemine geçilmesi de yer alıyor. ‘Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı’nı düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ile mücadeleyi terörle mücadele...