04 / 07 / 2024

gayrimenkul sektörü temsilcileri

gayrimenkul sektörü temsilcileri

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, konut satışlarında 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8 artış görüldü. Konuyla ilgili gayrimenkul şirket yöneticilerinin görüşlerini paylaştı. İşte görüşler..

Gayrimenkul sektörü temsilcileri darbeyi lanetledi!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, darbe girişimini lanetledi. Sektörün dernekleri ve önemli temsilcileri yaptıkları açıklamada demokrasiye karşı müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarına zam kapıda!

Gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre konutta zam kapıda. Satışlardaki durgunluk nedeniyle maliyet artışını fiyatlara yansıtmadıklarını belirten sektör temsilcileri, “Şirketler maliyet artışını bugüne kadar sübvanse etti ama artık konutta zam kaçınılmaz

Kadir Topbaş: Gayrimenkul sektörü birlikte hareket etmeli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gayrimenkul sektöründeki temsilcilerin birbiriyle rekabet ederek değil birlikte hareket ederek dünya platformunda çok daha farklı mesafeler alabileceğini söyledi

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Konut üretimi artacak, finansman sorunu bitecek, fiyatlar da olumlu etkilenecek! 

Sektör temsilcileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hayata geçirilecek Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) düzenlemesinin hem sektörün finansman sorununu bitireceğine hem de üretimi artıracağına dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Sektör temsilcileri açıkladı: Konutta öncelik depreme dayanıklılık olmalı! 

İstanbul Ticaret Odası İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi toplantısı, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda, sektör temsilcileri yaşanan sorunlara parmak bastı.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Gayrimenkul sektörü 2022'ye iyimser bakıyor!

Zorlu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü 2022'yi hareketli geçirmeye hazırlanıyor. Sektör temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu.

Gayrimenkul sektöründe rekor beklentisi!

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul oldu. Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor? Sektör temsilcileri konuyla ilgili konuştu ve beklentilerini açıkladı.

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

Gayrimenkul sektörüne pandemi ayarı!

Gayrimenkul sektörü Kovid-19 salgınının damgasını vurduğu 2020’de Ağustos sonuna kadar uygulanan faizlerdeki düşüş trendiyle avantajlı çıktı. Sektör temsilcileri, 2021'de daha büyük metrekareli evlere, butik projelere ve villalara ilginin daha az artacağına dikkat çekiyor.

Gayrimenkul sektörü yenileniyor!

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ın ikinci gün oturumları gerçekleştirildi. Konferansta gayrimenkul sektörünün temsilcileri, sektörü değerlendirdi.

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründe görüntülü satış dönemi!

Koronavirüs salgını ülke ekonomisini ve tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Salgın sürecinde gayrimenkul sektöründe de bir takım değişiklikler yaşandı. Sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün evrim geçirdiğini belirterek, dijital satışın çok popüler olduğunu ifade ediyor...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Kıbrıs'ta buluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Sign of the City Awards (SOTCA) için geri sayım başladı. Projelerin ödüllendirileceği yarışma Kıbrıs’ta tanıtıldı.

Gayrimenkul sektörü kredi faizlerinin düşürülmesinden memnun!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri konut kredi faiz oranlarının düşürülmesine ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdi.

gayrimenkul sektörü temsilcileri Haberi

gayrimenkul sektörü temsilcileri

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:
“Uzun vadeli konut kredisi konut satışlarını artırdı”



Konut satışlarının artmasına yönelik yapılan çalışmalar her zaman olduğu gibi bugün de meyvesini veriyor. Emlak Konut'un geçtiğimiz yıl başlatığı uzun vadeli konut kredisi kampanyasıyla canlanma gösteren gayrimenkul sektöründe bu büyümenin kalıcı olmasını umuyoruz. TÜİK verilerine baktığımız zaman Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artış gösterdiğini görüyoruz. Bu büyümenin temelinde uzun vadeli konut kredisinin gücü yatıyor. Böylelikle ev sahibi olmak isteyen yatırımcı ödemelerini uzun vadeye yayarak, daha kolay ev sahibi olabiliyor. Durum böyle olunca da konut satışlarındaki büyüme de ciddi oranda artıyor. Emlak Konut'un öncülüğünde şubat ayında başlatılan 240 ay vadeli konut kredisinin yansımalarını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Türkiye genelinde...