21 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası etkileri

Gayrimenkul sertifikası etkileri

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gayrimenkul Sertifikaları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Türkiye'de gayrimenkul ürünlerine yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılarda da heyecan yarattı.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Halk Varlık Kiralama 100 milyon TL kira sertifikası sattı!

Halk Varlık Kiralama, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 148 gün vadeli 100 milyon TL tutarında kira sertifikası sattı. 

Yapay zeka gayrimenkul ve emlak sektörünü şekillendiriyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte yeniden şekilleniyor. Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Halk Varlık Kiralama'dan 2 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Halk Varlık Kiralama'nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olacağı yapıda, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihracı kararlaştırıldı. 

Gayrimenkul sektöründe COVID-19 etkileri!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri ''Ortak akıl ve bilim çalışırsa şeffaflık oluşur, güven kazanılır ve projeler nihayete varır'' diyerek, sektörün bilim kuruluna ihtiyacının olduğunu söyledi.

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri ne oldu?

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının Türkiye Gayrimenkul pazarı üzerindeki etkilerini raporladı. İşte raporda yer alan o değerlendirmeler...

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

Gayrimenkul sektörü koronavirüs sonrası toparlanacak mı?

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield tarafından,  "Koronavirüsün Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri" başlıklı yayınlanan raporda, gayrimenkul sektörünün koronavirüs sonrası hızlı bir toparlanma süreci yaşaması beklendiği belirtildi...

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri neler?

COVID-19 salgını devam ederken gayrimenkul pazarını da etkiledi. Ancak “kirasız dönem’’ uygulamasının ön plana çıkarıldığı yeni düzenlemeler ile sektörde daralmaya izin verilmiyor...

COVID-19'un Türkiye gayrimenkul pazarına etkileri!

Cushman-Wakefield tarafından Covid-19 Türkiye Gayrimenkul Pazarına Etkileri raporu yayınlandı. Raporda, yatırımcılar ve kullanıcılar odaklı değerlendirmeler yapıldı...

Halk Varlık Kiralama 2 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek! 

Halk Varlık Kiralama A.Ş.'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı 2 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihraç etmesine karar verildi...

Gayrimenkul sertifikası etkileri Haberi

Gayrimenkul sertifikası etkileri

Yeni tebliğde gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslarda değişikliğe gidilirken, kentsel dönüşüm amaçlı projeler kapsamında ihraç edilecek gayrimenkul sertifikaları başlığı altına yeni bir bölüm eklendi. Söz konusu bölümde, ihraççılara ve ihraç edilecek gayrimenkul sertifikalarına ilişkin esaslar belirlendi. Bu kapsamda, talep etmeleri ve bakanlık tarafından yetki devri yapılması durumunda belediyeler, İller Bankası ve TOKİ'nin yanı sıra bu kurumlarca anlaşma suretiyle belirlenecek tüzel kişiler gayrimenkul sertifikaları ihraç edebilecek. 


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yapılan değişiklik ile tebliğin sektöre hareketlilik getirmesinin beklendiğini ifade ederken, Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağını duyurmuştu. 




Gayrimenkul sektörü temsilcileri de tebliğ ile küçük yatırımcının istediği yerden istediği fiyatlara yatırım...