05 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası ihraç

Gayrimenkul sertifikası ihraç

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Gayrimenkul sertifikasının ilk ihracı 29-31 Mart'ta!

Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikasının ilk ihracı Vakıf Yatırım tarafından 29-31 Mart'ta gerçekleştirilecek. Vakıf Yatırım Genel Müdürü Şahin, "Sertifika ile konut almak ortalama yüzde 20 daha ucuza gelecek" dedi.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek...

QNB Finans Varlık Kiralama 1 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

QNB Finans Varlık Kiralama tarafından QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş'nin fon kullanıcısı olacağı, 1 milyar TL tutarına kadar kira sertifikası ihraç edilecek.

Ziraat Katılım 12,6 milyar TL kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş 2020 yılında 12,6 milyar TL'lik 23 adet kira sertifikası ihraç etti. 

Hazine euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihraç etti. 

Bereket Varlık Kiralama 450 milyon kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama 79 gün vadeli, planlanan tutar 300 milyon TL olmak üzere, azami oranda karşılanması maksadıyla 450 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihraç edecek.

Albaraka Türk 2020'de 13 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Albaraka Türk, 63 adet kira sertifikası ihracı ve yaklaşık 13 milyar TL ihraç hacmi ile 2020 yılında da katılım bankacılığı sektöründe en fazla kira sertifikası ihraç eden banka oldu. 

Bereket Varlık Kiralama 210 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak gerçekleştirilecek 45 gün vadeli, 210 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için SPK'ya tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. 

Hazine önümüzdeki hafta kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 3 tahvil ihalesi birden düzenleyecek. Hazine bir de kira sertifikası ihraç edecek.

Bereket Varlık Kiralama 60 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama, 74 gün vadeli, 60 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı. 

Bereket Varlık Kiralama 35 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama, 89 gün vadeli, 35 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı.

Emlak Katılım, 5 milyar liralık yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı!

Şimdiye kadar 2 milyar 100 milyon lira tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştiren Emlak Katılım, 5 milyar liralık yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı...

Gayrimenkul sertifikası ihraç Haberi

Gayrimenkul sertifikası ihraç

Değişken gayrimenkul fiyatları ya da kredi faiz artışlarından etkilenmeden, tüketicilerin gayrimenkul sahibi olabilmeleri için fırsat oluşturulan ilk kez üç yıl önce uygulamaya alınan Gayrimenkul Sertifikası sistemi; ihraçcılarına sermaye piyasası aracılığıyla finansman seçeneği sunan bir imkan ve aynı zamanda tasarruflarını sermaye piyasasında değerlendirmek isteyen yatırımcılar için de alternatif bir ürün niteliğine sahip yeni bir finansal yatırım aracı olarak gösteriliyor.

Bloomberg HT'den Burak Karagöz'ün haberine göre; uygulamanın başladığı zamandan beri gelinen üç senenin sonunda, ilk kez hayata geçirilen bu modelin sektöre olan katkılarını kaydeden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul finansmanı araçları içinde ihraçcı ve yatırımcı için önemli bir araç ve uzun yıllar sonra Park Mavera 3 konut projesi için yapılan ihraç ile tekrar gündeme geldiğini söyleyerek; “Park Mavera...