30 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması,TOKİ öncülüğünde hayata geçiyor.Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ ve ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Salih Sağında, Gayrimenkul Sertifikası'nı değerlendirdi!

Salih Sağında, Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin görüşlerini açıkladı. Sağında, " Sektörümüz ve ülkemiz ekonomisi için bir çok fayda sağlayacak, ayrıca tüketiciye uygun fiyat olarak geri dönecek bu tür modellerin ülkemizde de başlaması sevindirici. " dedi.

Gayrimenkul sertifikası uygulaması sektör temsilcilerini sevindirdi!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin hisse senedi gibi yatırım aracı olabilecek gayrimenkul sertifikası uygulamasının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceği müjdesi, konut üreticilerini sevindirdi. İşte SPK tarafından yayımlanacak tebliğin ilk yankıları...

Gayrimenkul Sertifikası sektörde yeni bir kazanç kapısı olacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıkladığı 'gayrimenkul sertifikası' uygulaması sektörde heyecan yarattı.Beyka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halit Kaya, inşaat sektörü ve vatandaşlar için yeni bir gelir kapısının açıldığın dile getirdi.

Konut sektörü güven tazeleyecek!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün yaptığı Gayrimenkul Sertifikası açıklaması sektörde büyük yankı uyandırdı. Konuyu Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir değerlendirdi..

Herkes konut sahibi olacak!

Başbakan Yardımcısı Canikli, yatırımcının konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını açıkladı. Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ise konuyu değerlendirdi..

Orta gelir grubu gayrimenkul sertifikasıyla yatırım imkanı bulacak!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, gayrimenkul sertifikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özen Kuzu, "Gayrimenkul sertifikası ile orta gelir grubuna sahip kişiler de yatırım yapma imkanı bulacaklardır. "

Gayrimenkul Sertifikası sektöre ivme kazandıracak!

Başbakan Yardımcısı Canikli’nin yaptığı açıklamaya göre; gayrimenkul sertifikası dönemi başlıyor. Konu ile ilgili Mahir Şaşmaz ve Mustafa Baygan’ın değerlendirmelerini bilgilerinize sunarım.

Konut alımında yeni bir dönem başlıyor!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Hükümetin gayrimenkul satışlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarını sektörümüz adına oldukça sevindirici buluyoruz. " dedi.

Ziya Yılmaz: Gayrimenkul Sertifikası'nı destekliyoruz!

Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz’ın görüşlerini açıkladı. Yılmaz, "Gayrimenkul alım satımını canlandıracak, teşvik edecek bu tür enstrümanları destekliyoruz" dedi.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Noterliklerde gayrimenkul satışı uygulaması başladı: Adalet Bakanı Tunç ilk tapuyu verdi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerde taşınmaz satışı yapılmasına ilişkin uygulamayı başlattı ve işk tapunun teslimini gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

İslam Memiş 'Çok daha avantajlı' diyerek gram altınla ilgili yeni tavsiye verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Darphane'nin yeni altın sertifikası uygulaması için çarpıcı bir uyarı yaptı. Memiş, 'gram altın' yatırımcısına yarayacak o alternatifi de paylaştı. İşte tüm detaylar...

Esas Gayrimenkul'e MarCom Awards Platin ödülü!

Esas Gayrimenkul, “shopla” uygulamasıyla 1994'ten beri düzenlenen ve pazarlama iletişimi alanının en önemli ödülleri arasında yer alan MarCom Awards’ta “Dijital Medya/Mobil App” kategorisinde Platin ödül aldı.

Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alacak satacak herkes buraya! Resmen değişti

Tapuda yeni dönem başlıyor. Telekonferans ile gayrimenkul satış uygulaması vatandaşlar tarafından sevilince uygulamanın, hem yurt içinde hem de yurt dışında yaygınlaştırılması amacı ile çalışmalar hızlandırıldı. İşte detaylar…

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Zam gelmeden ev sahibi olmak isteyenler elini çabuk tuttu!

Yıl sonu zamlarından etkilenmek istemeyen konut yatırımcıları gayrimenkul yatırımında acele ediyor. Görüntülü gayrimenkul gezdirme uygulaması ile alım konusunda ön karar alanlar işlemleri e-tapu üzerinden yapılıyor.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Park Mavera 3 güncel fiyat listesi Ocak 2020!

Park Mavera 3'te gayrimenkul sertifikasına konu olmayan benzer nitelikte bağımsız bölümlerden satışta olanların ve satışı gerçekleşenlerin ortalama satış fiyatları yayınlandı....

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması Haberi

Gayrimenkul Sertifikası uygulaması

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ:



Konut sahibi olmak artık daha kolay 

Gayrimenkul sertifikası sektördeki hareketliliğin devamını sağlayacak. Konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasını kolaylaştıran bu sertifikalar hem yatırımcılara hem de konut alıcılarına karlı bir kazanç sağlayacak. Vatandaşlarımızın bir gayrimenkul projesinin belirli bir bağımsız bölümünden  gayrimenkul sertifikası ile konut sahibi olmasının önü açılmış oldu.  Herhangi bir projenin bağımsız bölümü üzerinden birden fazla yatırımcı paylı mülkiyet esası ile sertifika sahibi olabilecek. Böylece bir gayrimenkulde o bölümün belirli bir yüzdesi gayrimenkul sertifikası ile kıymetli evrak niteliği taşıyacak. Sektörümüzde atılan bu önemli adımlarla birlikte kentsel dönüşüm projelerinde uzun yıllar yaşanan sancılı süreçlerin aşılarak çalışmaların hızlanacağını, sektörümüzün ve konut almak isteyenlerin kazançlı çıkacağını öngörüyoruz.


ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü...