05 / 05 / 2024

gayrimenkul setifikası dönemi

gayrimenkul setifikası dönemi

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğun alım için bir fırsat olduğunu belirten Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, nakit sıkıntısı nedeniyle pazarlık yapma şansının yüksek olduğunu söyledi. Turan yatırımcılar için tam bir fırsat dönemi olduğuna dikkat çekti.

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Gayrimenkulde kur korumalı yatırım dönemi başladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe kur korumalı yatırım dönemi başladı. 

Martı GYO 2021-2022 dönemi için gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Martı GYO tarafından 1 Nisan 2021-31 Mart 2022 hesap dönemi içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti almak üzere Aden Gayrimenkul Değerleme'nin seçilmesine karar verildi.

Kripto para ile 'gayrimenkul alma' dönemi!

Dünyanın önde gelen kripto para birimi ödeme çözümü platformu Utrust ile güç birliğine gitti. Tüm dijital para birimleriyle kredi kartı kolaylığında, dalgalanan kurlardan etkilenmeden ödeme yaparak, güvenli bir şekilde gayrimenkul almasının yolu açıldı.

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi bugün itibari ile başladı. 

Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmesi gerekiyor. Vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor... 

Gayrimenkul sözleşmelerinde döviz dönemi bitti!

Gayrimenkul sözleşmelerinde TL dönemi resmen başladı. TL ile sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa 2 Ocak 2018 öncesindeki sözleşmeler için 2 Ocak Merkez Bankası efektif kuru dikkate alınacak..

Konut alıcısı için fırsat dönemi!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektöründe yapılan kampanyaları değerlendirdi. Yılmaz, konut alıcısı için fırsat dönemi yaşandığını söyledi.

MBA in Real Estate 2018 güz dönemi kayıtları için son gün 31 Ağustos!

Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüzde 50 indirimli Güz Dönemi MBA fırsatını kaçırmayın. Gayrimenkul sektöründe kariyer hedefinize bu MBA programı ile ulaşın. Son gün 31 Ağustos...

Özyeğin Üniversitesi MBA in Real Estate güz dönemi kayıtları başladı!

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ile beraber hayata geçirilen ve gayrimenkul sektörüne yönelik uzmanlaşma olanağı sunan ingilizce işletme yüksek lisans programı "ÖzÜ-MBA in Real Estate" 2018 güz dönemi kayıtları başladı.

gayrimenkul setifikası dönemi Haberi

gayrimenkul setifikası dönemi

Her iki seçmenden birinin desteğini alarak tek başına iktidar olmayı başaran AK Parti, Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak 'İkinci Atılım Dönemi' projelerine odaklandı. Emekliler ve dar gelirlilerin 250 TL taksitle konut sahibi olmalarını sağlayacak paketin yanı sıra, 'Kentsel Dönüşüm' projesi de revize edilerek geliştirilecek. TOKİ'nin daha aktif rol üstleneceği yeni dönemde, 'kentsel dönüşüm' üzerinden 'sosyal dönüşüm' de sağlanacak. 'Faizsiz bono' olarak adlandırılan 'SUKUK' sistemiyle 'hak devri' imkanı sağlayan, 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli getirilecek. Konut hesabı açarak yüzde 25 peşinat biriktirene, yüzde 15 devlet desteği verilmesini öngören sistem yaygınlaştırılacak. 


YENİ MODELLER HAYATA GEÇİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla üzerinde çalıştığı modeller, yol haritası olarak hayata geçirilecek. Kentsel dönüşüm alanlarındaki uygulamaların ülke genelinde önceliklendirilmesi için 'Kentsel Dönüşüm...