19 / 11 / 2024

gayrimenkul şüfa hakkı

gayrimenkul şüfa hakkı

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında taşınmazlarda şüfa hakkı davası hakkında yazdı. Heper bir okuyucusunun taşınmazlarda şüfa hakkı davasını nasıl kazanırım sorusuna köşesinde yanıt verdi...

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Gayrimenkule yatırım yapmak isterken 4 milyon TL dolandırıldı!

Almanya'da bir yaşam süren Nazif Kardeş, Sakarya'da gayrimenkul yatırımı yapmak isterken yaklaşık 4 milyon TL civarında parasını kaptırdığını iddia etti. Kardeş danışmanlık ve gayrimenkul firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özak GYO Didim gayrimenkulünün üst hakkı süresi tapuya tescillendi!

Özak GYO'nun Aydın İli Didim İlçesi  Altınkum Mahallesi'nde yer alan turizm tahsisli gayrimenkulüne ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından irtifak hakkı tesis işlemleri tamamlandı, 49 yıllık üst hakkı Özak GYO adına tapu siciline şerh edildi.

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Yabancıya konut satışında 2023 hedefi 15 milyar dolar!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 için 15 milyar dolarlık gayrimenkul ihracı hedeflendiğini açıkladı. Akbal, bu hedefin uzak olmadığını söyledi ve yabancıya gayrimenkul satışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Konut satışında en yüksek pay İstanbul'un!

Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2020 Şubat ayı gayrimenkul verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. TÜİK verilerine göre, Şubat'ta Türkiye'de konut satışları Ocak ayına göre yüzde 5, geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre de yüzde 51 arttı.

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

İdealist GYO Ümraniye'deki gayrimenkulünü 3 milyon TL'ye sattı!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket portföyünden gayrimenkul satışı hakkında açıklama yaptı.

İhlas Gayrimenkul 23.4 milyon TL ayrılma hakkı ödemesi yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme tarafından ayrılma hakkını kullanan toplam 20 milyon 326 bin 988,38 adet pay için 1,153 TL ayrılma hakkı fiyatından toplam 23 milyon 437 bin 17.60 TL tutarında ödeme yapıldı...

gayrimenkul şüfa hakkı Haberi

gayrimenkul şüfa hakkı

Tedbir önce alınmalı

Bir arsa içinde üç katlı ev bulunan bir gayrimenkulün üçte bir hissesini satın aldım. 

Ancak sonradan bir mahkeme davetiyesi geldi. 

Ortaklardan biri aleyhime dava açmış, şüfa hakkını kullanmış. Bu davayı nasıl kazanırım?

bana nasıl yardımcı olursunuz? • P.S. 


Bir gayrimenkulün belli hissesini alan taraf bazı şeylere dikkat etmek zorundadır. Hisse alan bilmelidir ki diğer hissedarların bir öncelikle alım hakkı (yasa buna ön alım hakkı diyor) vardır. Dolayısı ile bunu bilerek bu işe girmelidir. Sizinkinde de durum aynı. 


Sizin alımınızda bazı isimler karışmış, size kim sattı, aldığınız hisse kimindi anlatımınızda açık değil. Ancak açık olan bir husus var, o da davayı açan kişinin hissedarlardan biri olduğu. Bu dahi yeterli yani dava doğru açılmıştır. Bu davalarda hisseyi alan bir diğer ortak ise veya alım...