26 / 07 / 2024

gayrimenkul tapuları 2014

gayrimenkul tapuları 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Dedemin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirim? 

Dede üzerinden kalan gayrimenkuller bazen her durumda belirli olmayabilir. Bunun için torunların doğru bir araştırma yapması ve gayrimenkul tapularını çıkarması gerekir. Peki dedenizin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirsiniz? İşte bu konu ile ilgili önemli ayrıntılar...

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesi çalışma saatleri 2017!

Gayrimenkul tapuları ile ilgili alım-satım işlemi başta olmak üzere tüm işlemler tapu dairesinde yapılıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2017..

Tapu hibe harcı 2017!

Gayrimenkul tapuları satış ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2017 ne kadar?

Tapuda bağış nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapuları bir başkası adına bağışlanmak sureti ile devredilebiliyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır?

Etiler'deki Belediye Sitesi paylaşılamıyor!

Etiler'de Akmerkez'in karşısında bulunan Belediye Sitesi bir türlü paylaşılamıyor. Astaş Gayrimenkul'ün 2014'ten beri maliklerle anlaşmaya çalıştığı site için şimdi de Yiğit Group ve Sinanlı Yapı ortaklığı devreye girdi.

Bedelsiz olarak tapu devri şartları!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri nasıl yapılır? Bedelsiz olarak tapu devri şartları nelerdir? İşte yanıtı..

Metal Gayrimenkul genel kurul kararları tescil edildi!

Metal Gayrimenkul A.Ş. 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararları tescil edildi...

Metal Gayrimenkul 2014 genel kurul toplantı kararını yayınladı!

Metal Gayrimenkul, Kamu Aydınlatma Platformu'nda olağan genel kurul toplantısıyla ilgili açıklama yaptı. Metal Gayrimenkul 2014 genel kurul toplantı kararını yayınladı.

Yabancılardan gayrimenkule 13 yılda 30 milyar dolar geldi!

Yabancılar Türkiye’de 13 yılda toplam 30.2 milyar dolarlık 137 bin gayrimenkul aldı. 2014, 4.3 milyar dolar ile rekor yılı oldu.

Vakıf GYO sermaye arttırımını SPK onayladı!

Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı 2014 yılı dönem karından karşılanmak sureti ile A ve B grubu paylara ilişkin "Borsa İhraç Belgesi" Sermaye Piyasası Kurulunca SPK tarafından onaylanmıştır.

Gayrimenkul şirketleri 2014'te 22 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Doğrudan gayrimenkul yatırımı yapmayan şirketler dolaylı olarak gayrimenkulden kazanç elde etmek için portföylerine yatırım amaçlı gayrimenkul almayı hızlandırdı.

gayrimenkul tapuları 2014 Haberi

gayrimenkul tapuları 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre Türkiye’nin doğusundan batısına gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranı artıyor. Ekim 2014 itibarıyla Türkiye’nin tamamındaki 139.9 milyon gayrimen-kulün 88.8 milyonu erkeklere, 51 milyonu ise kadınlara ait. Diğer bir deyişle toplam gayrimenkulün tapusunun yüzde 63.5’i erkeklere, yüzde 36.5’i ise kadınlarda.


Erkeklerin kadınlara en çok fark attığı il 173 bin 245 gayrimenkulün bulunduğu Hâkkari oldu. Hakkâri’deki toplam menkulün yüzde 86.7’si erkeklere ait. Hakkâri’nin ardından yüzde 80.7 ile Mardin, yüzde 79.7 ile Siirt ve yüzde 76.3 ile Ağrı geliyor.


Kadınlar ise gayrimenkul sahipliğinde yüzde 42.6 ile erkeklere en çok Bayburt’ta yaklaşabildi. 757 bin 452 gayrimenkulün yer aldığı Bayburt’ta kadınların sahipliği yüzde 42.6 olurken, erkeklerde yüzde 57.4’lük oran tüm illerin en düşüğü olarak kayıtlarda yer aldı. Kadınların erkeklere yaklaştığı...