26 / 07 / 2024

gayrimenkul tapuları erkek oranı 2014

gayrimenkul tapuları erkek oranı 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Serdal Adalı: Beşiktaş Gayrimenkul Projesi'nin imzaları da sözleşmeleri de var! 

Beşiktaş Kulübünün başkan adaylarından Serdal Adalı, Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile ilgili konuştu ve bu projenin siyah-beyazlı kulübün geleceği olduğunun altını çizdi. Adalı, projenin imzalarının da sözleşmelerinin de olduğunu belirtti ve seçilir seçilmez tapuların alınacağını söyledi. 

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Dedemin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirim? 

Dede üzerinden kalan gayrimenkuller bazen her durumda belirli olmayabilir. Bunun için torunların doğru bir araştırma yapması ve gayrimenkul tapularını çıkarması gerekir. Peki dedenizin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirsiniz? İşte bu konu ile ilgili önemli ayrıntılar...

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Zirve Grup Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zirve Grup Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Çekmeköy'de Burhanettin Erkek tarafından kuruldu.

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu gayrimenkullerinin devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında Konya' nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 adet taşınmazın bulunduğu arsanın ve 7 Renk Projesine ait arsanın tapuların devirleri tamamlandı. 

Gayrimenkul sektöründe online platform daha etkin kullanılıyor!

Zingatcom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Erkek, gayrimenkul sektöründe dijital mecranın daha aktif rol oynamaya başladığını dile getirdi. 

Eviva Yaşam Merkezi mağdurları tapularına kavuştu!

İstanbul Esenyurt'ta 'Eviva Yaşam Merkezi' adıyla konut satın alan ve mağdur olan vatandaşlar tapularına kavuştu. Hayatpark Gayrimenkul A.Ş, söz konusu projeyi satın alarak 10 yıllık mağduriyeti ortadan kaldırdı. 

Kovid-19 gayrimenkul sektörünü dijitalleştirdi!

Koronavirüsle değişen sektörler arasında gayrimenkul sektörü de yer alıyor. Artık evler sanal turlarla dolaşılırken, tapular da online olarak alınıyor.

Gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmeli!

Zingatcom CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün teknolojiyle entegre hale gelmesi gerektiğine dikkati çekerek "Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda" dedi.

FU Gayrimenkul'den kadın istihdamına destek!

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, FU Gayrimenkul’e, şirket içinde yüzde 50-50 kadın ve erkek dağılımı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

gayrimenkul tapuları erkek oranı 2014 Haberi

gayrimenkul tapuları erkek oranı 2014

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre Türkiye’nin doğusundan batısına gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranı artıyor. Ekim 2014 itibarıyla Türkiye’nin tamamındaki 139.9 milyon gayrimen-kulün 88.8 milyonu erkeklere, 51 milyonu ise kadınlara ait. Diğer bir deyişle toplam gayrimenkulün tapusunun yüzde 63.5’i erkeklere, yüzde 36.5’i ise kadınlarda.


Erkeklerin kadınlara en çok fark attığı il 173 bin 245 gayrimenkulün bulunduğu Hâkkari oldu. Hakkâri’deki toplam menkulün yüzde 86.7’si erkeklere ait. Hakkâri’nin ardından yüzde 80.7 ile Mardin, yüzde 79.7 ile Siirt ve yüzde 76.3 ile Ağrı geliyor.


Kadınlar ise gayrimenkul sahipliğinde yüzde 42.6 ile erkeklere en çok Bayburt’ta yaklaşabildi. 757 bin 452 gayrimenkulün yer aldığı Bayburt’ta kadınların sahipliği yüzde 42.6 olurken, erkeklerde yüzde 57.4’lük oran tüm illerin en düşüğü olarak kayıtlarda yer aldı. Kadınların erkeklere yaklaştığı...