05 / 05 / 2024

gayrimenkul tescili

gayrimenkul tescili

Tasarruf yetkisinin belirlenmesi 2- Tüzel Kişiler Adına Yapılan İstemler Tüzel kişiler adına yapıları istemlerde, tüzel kişinin istenilen işlemi yapabileceğini ve temsilcilerini belirten kanunlarda yazılı mercilerden alınmış yetki belgesi aranır...

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Torunlar GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan açıklamaya göre Torunlar GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı.

Sinpaş GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından dün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yazılı açıklamaya göre Sinpaş GYO 2016 yılı olağan genel kurul tescili yayınlandı.

Rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Rızai taksim işlemi ile; Hisseli tapu sahiplerinin kendi aralarında birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verebiliyor. Rızai taksimin tapuya tescili gerekiyor. Peki, rızai taksim tescili nasıl yapılır?

Kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İrtifak hakkının tapuya tescili nasıl olur?

İrtifak hakkı, bir taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak tanımlanıyor.Peki,İrtifak hakkının tapuya tescili nasıl olur?

Metal Gayrimenkul sermayesini artırdı!

Metal Gayrimenkul A.Ş., Sermaye Artırım Tescili ile ilgili işlemlerin tamamlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketin sermayesi yapılan bu artışla 10.000.000 TL oldu.

Mesa Başkanı Erhan Boysanoğlu: Ödüller, attığımız adımların doğruluğunun tescili!

TÜRKİYE'deki inşaat ve gayrimenkul projelerinin en iyilerinin ödüllendirildiği Sign of the City Awards ödül töreninde MESA imzası taşıyan üç proje ödüle layık görüldü. Boysanoğlu "Ödüller, attığımız adımların doğruluğunun tescili" ifadelerini kullandı.

İrtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği takdirde,irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, irtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?

Tapu tescili nasıl yapılır?

Daha önceden kayıtlı bir gayrimenkul üzerinde yeni bir ayni hakkın yaratılmasına yarayan işleme tapu tescili deniyor. Peki, tapu tescili nasıl yapılır? Tapu tescili yapılmasının şartları nelerdir?

Nurol Gayrimenkul genel kurul tescilini yayınladı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı genel kurul tescilini yayınladı. Gayrimenkul genel kurul tescili haberimizde bulunuyor...

İntifa hakkının tapuya tescili!

İntifa hakkı bir başkasına ait gayrimenkul üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına sahip olmaktır. Peki intifa hakkının tapuya tescili nasıl olur? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak Konut GYO genel kurul kararları tescili açıklandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hazırladığı genel kurul kararları tescili açıklandı...

gayrimenkul tescili Haberi

gayrimenkul tescili

Tapu Kanunu'nun 2. maddesine göre; "Hükmi şahısların, tapu işlerinde merkez ve şubelerinin bulundukları yerin en büyük mülkiye amirinden, nizamnamelerine göre, gayrimenkul tasarrufuna izinli olduklarına ve tescil işini yapacak temsilcinin yetkisine dair alınacak belgenin, verilmesi mecburidir. 

Ticaret şirketleri, bu belgeyi ticaret sicil memurundan alırlar." Resmi kuruluşlarca yapılan istemlerde, kuruluşların ve temsilcilerinin yetkileri olup olmadığı araştırılır. 

Tapu Kanunu'nun 1. maddesi gereğince; "Gayrimenkullerin tescilinde, o gayrimenkul devlete ait ise bulunduğu yerdeki en büyük mal memuru (mal müdürü veya defterdar) özel idareye ait ise vali, vakfa ait ise vakıf müdürü veya memuru, belediyeye ait ise belediye başkanı, köye ait ise muhtar ve özel kanunla kurulmuş diğer tüzel kişilere ait ise bunların kanuni temsilcileri yetkilidirler..." TASARRUF YETKİSİNİN BELİRLENMESİ Tasarruf yetkisi, taşınmazla ilgili işlem yapabilme yetkisidir. Taşınmazı...