28 / 07 / 2024

gayrimenkul yatırım konut

gayrimenkul yatırım konut

Tüm dünyada para ve sermaye piyasaları daha önce hiç olmadığı kadar çalkantılı bir dönemden geçerken, insanlar kendilerini garantiye almak için tasarruflarını en garantili yatırım aracı olan gayrimenkule yönlendiriyor.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Gold Konut Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gold Konut Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da  300 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Hızarcı tarafından kuruldu.

Yatırımcılar gayrimenkul yatırım fonuna yöneldi!

Omurga Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, konut sektörü yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  Erktin, konut sektöründe yaşanan durgunluğun gayrimenkul yatırım fonlarına yaradığını söyledi. 

Devlet destekli gayrimenkul yatırım fonu kurulsun!

Konut sektöründe başlayan yeni kampanyayla kamuyla çalışan müteahhitlerin projeleri hızla tamamlanacak. Kamuyla çalışmayan şirketlerin ise devam eden projelerini tamamlaması için devlet destekli gayrimenkul yatırım fonlarına ihtiyacı var.

gayrimenkul yatırım konut Haberi

gayrimenkul yatırım konut

Tüm dünyada para ve sermaye piyasaları daha önce hiç olmadığı kadar çalkantılı bir dönemden geçerken, insanlar kendilerini garantiye almak için tasarruflarını en garantili yatırım aracı olan gayrimenkule yönlendiriyor. Türkiye'de de giderek gelişen inşaat sektörü yatırım için en karlı alanlardan biri olmaya devam ediyor


Para, civa gibi akışkan: zor  kazanılıp, kolay kaybediliyor. Birikimi olanlar için yatırımda doğru adresin seçimi, hayati önem taşıyor. Bu günlerde faizde tutulan para reel olarak fazla kazandırmıyor. Tüm dünyada para ve sermaye piyasaları daha önce hiç olmadığı kadar çalkantılı bir dönemden geçerken, insanlar kendilerini garantiye almak için tasarruflarını en garantili yatırım aracı olan gayrimenkule yönlendiriyor. Türkiye'de de giderek gelişen inşaat sektörü yatırım için en karlı alanlardan biri olmaya devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcısının kafasında ise "Konut mu, ofis...