19 / 05 / 2024

gayrimenkul yatırım sektörü

gayrimenkul yatırım sektörü

Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, emlak sektöründe son dönemde şehir merkezinde ve doğru lokasyonda konut almanın kriz dönemlerinde birikimlerin erimesini engelleyen, güvenli bir liman olduğunu belirtti.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Gayrimenkul yatırım fonları kurumlar vergisinden muaf mı?

Gayrimenkul Yatırım Fonu, inşaat sektörünün içinde gelişen bir alandır. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu hangi vergilere tabi tutuluyor? Hangi şartlarda kurumlar vergisinden muaf sayılıyor? İşte detaylar...

Fuat Oktay'dan gayrimenkul yatırımı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2011-2020 (eylül İtibariyle) arası dönemde ülkemiz toplam 128,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım çekmeyi başarmış, sanayi sektörlerinin payı yüzde 31'e yükselmiş, gayrimenkul yatırımlarının payı da yüzde 30 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan yaptığı açıklamada; “Gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğü 245 milyar TL oldu ve bu yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 42’lik bir büyüme gerçekleşti dedi.

Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı 18 Eylül'de başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanarak doğru portföyü doğru yatırımcıyı ile buluşturan R.E.D. Invest, 18 – 22 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Erbil Gayrimenkul Yatırım Fuarı düzenleyecek.

Yatırımcılar gayrimenkul yatırım fonuna yöneldi!

Omurga Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, konut sektörü yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  Erktin, konut sektöründe yaşanan durgunluğun gayrimenkul yatırım fonlarına yaradığını söyledi. 

PRYM Gayrimenkul Yatırım , En İyi Rezidans ödülünü aldı!

Modern yaşam alanları uzmanı PRYM Gayrimenkul Yatırım A.Ş., gayrimenkul sektörünün gurur gecesinde “En İyi Rezidans” ödülüne layık görüldü.

Gayrimenkul yatırım fonları ile sektöre yeni bir soluk geldi!

Gayrimenkul sektörüne gayrimenkul yatırım fonları ile yeni bir soluk geldi. Toplam büyüklüğü 3,1 milyar liraya ulaşan fonlar önümüzdeki dönemde yatırımcılar için önemli bir alternatif olacak.

Kazandıran gayrimenkul yatırımı için ipuçları!

27 yıllık çalışma hayatı boyunca farklı sektörlerde uluslararası birçok şirkette Satış & Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda, kazandıran gayrimenkul yatırımı için ipuçlarını verdi....

gayrimenkul yatırım sektörü Haberi

gayrimenkul yatırım sektörü

38 yıldır butik ve prestijli inşaat projelerini İstanbul’un seçkin semtlerinde hayata geçiren Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, emlak sektöründe son dönemde şehir merkezinde ve doğru lokasyonda konut almanın kriz dönemlerinde birikimlerin erimesini engelleyen, güvenli bir liman olduğunu belirtti. 


Seçim öncesi her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de yaşanan durgunluğun ve yavaşlamanın merkezdeki projeleri etkilemediğinin altını çizen Keten, A ve A+ segmentte bir durgunluk olmadığını, özellikle kriz dönemlerinde yatırımcıların merkezdeki projelere yöneldiklerini söyledi. Merkezi bölgelerde kriz anında daha fazla konut satıldığını çünkü yatırımcıların oraları daha güvenli bulduğunu belirten Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, özellikle 1+1 dairelerin kriz dönemlerinde oldukça yoğun ilgi gördüğünün altını çizdi.



Son yıllarda dünyada başlayan “sadeleşmek” trendinin emlakta da geçerli olduğunun ve artık Türkiye’de...