05 / 05 / 2024

gayrimenkul yatırımında nasıl kazanç sağlanır

gayrimenkul yatırımında nasıl kazanç sağlanır

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü yazısında gayrimenkul yatırımında ne zaman kazanç sağlanacağını anlatıyor. İşte o köşe yazısı;

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Efla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Efla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 44 milyon 266 bin 917 TL sermaye bedeli ile Pamir Güçlü Dizdar, Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan ve Şefik Yılmaz Dizdar ortaklığında kuruldu.

Leyla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Leyla Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 29 milyon 908 bin 932 TL sermaye bedeli ile Ayşe Pürlen Dizdar Köksalan, Şerif Yılmaz Dizdar ve Pamir Güçlü Dizdar ortaklığında kuruldu.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul, pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden biridir. Ancak her yatırımda olduğu gibi gayrimenkul yatırımı yaparken de bazı unsurları uygun şekilde göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

R And D Medya Ve İnşaat Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

R And D Medya Ve İnşaat Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Derviş Bülbül ve Aydın Diler ortaklığında kuruldu.

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Dce Invest Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Dce Invest Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon TL sermaye bedeli ile Doğantürk Gülşen tarafından kuruldu.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Rıs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Rıs Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Brahım Meksen, Lılıa Berrahıl Meksen ve Scı Rıs ortaklığında kuruldu.

gayrimenkul yatırımında nasıl kazanç sağlanır Haberi

gayrimenkul yatırımında nasıl kazanç sağlanır

Türkiye’de hatırı sayılır bir yatırımcı sayısı var. “Bir dikili ağacın olsun” diktesiyle büyütülen bir toplum olarak, ev alma fikri alamasak da bilinci genlerimize işlemiş durumda. Bir yandan da Türkiye’de herkes hızlı ve büyük para kazanma telaşında. Algılar bu konuda çok açık. Nerede fırsat gibi sunulan bir kazanma ihtimali olsa orada kuyruk oluşturuyoruz. Bu dünyanın çoğu yerinde böyle aslında. Ama bizde tuhaf olan şu ki, kimse kendisini aslında yatırımcı olarak görmüyor. Yatırımcı dediğiniz zaman mutlaka altı sıfırlı tutarlarla alışveriş yapan birileri var aklımızda. Oysa yatırımcı dediğimiz kişi, parasını değerlendirmek, para kazanmak için alım yapan kişidir. Yani siz kirada oturuyorsanız ve yine de kiraya vermek için ev alıyorsanız bile siz bu sektörde bir yatırımcısınız. Bence bu durumda kötü bir yatırımcısınız, eklemeden...