04 / 07 / 2024

Gayrimenkulde rant ayarı

Gayrimenkulde rant ayarı

Yeni dönemde imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucu oluşacak gayrimenkul değer artışlarında kamunun da payı olacak. Gayrimenkulde ranta OVP ayarı: Kamu da pay alacak!

Gayrimenkulde rant imkanı, yatırımları cazip hale getiriyor!

Gayrimenkul, en önemli yatırım araçlarından biri. Rant sağlama imkanıyla da yatırımı cazip hale getiren gayrimenkul yatırımı, anlık kazanç ve dönemsel getiri fırsatı sunuyor. Peki gayrimenkul rantları nasıl vergilendiriliyor? İşte gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesi...

Eyüp Ayar: En büyük imar rantı Gebze'de!

AK Parti Kocaeli eski Milletvekili ve son olarak Gebze Belediye Başkan aday adayı olan Eyüp Ayar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İmar değişiklikleri ile ilgili en büyük rant Gebze'de'' ifadelerini kullandı.

Gayrimenkulde rant vergisi arsa fiyatlarını artırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, hükümetin eylem planında yer alan ve bu yaz hayata geçirilmesi öngörülen gayrimenkul sertifikası ve rant vergisi konularında görüşlerini Dünya Gazetesi'ne açıkladı.

Recai Berber'den rant vergisi açıklaması!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde yüzde 40’tan yüzde 100’e kadar değişecek oranlarda alınacak rant vergisi konusunda ilginç bir öneri getirdi.

Rant vergisi detayları!

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Ünsal Ban bugünkü köşe yazısında imar rant vergisi konusuna değindi. Ban; " Bilindiği üzere, şehirlerde imar değişikliklerinden kaynaklanan rantlar söz konusu oluyor." dedi..

Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek. Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa mağduriyet olabilir!

Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.

İmar rantı nasıl uygulanır?

Arsanız için imar değişikliği isterseniz, önceki değerle yeni değer arasındaki farkın tamamını imar rant vergisi olarak ödemeniz gerekiyor. Peki, imar rantı nasıl uygulanır?

İmar rantı vergisi nedir?

Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, imar rantı vergisi nedir?

İmardaki sorun rant vergisiyle çözülecek mi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimenkul sektörüne yönelik olarak açıkladığı değer artışı kaynaklı rant vergisini gayrimenkul sektörü doğru bir uygulama olarak yorumladı. Sektörde sorunsuz ve istenilen projelerin hayat bulacağı dile getirildi.

Özen Kuzu rant vergisi hakkında açıklama yaptı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 14 Ocak 2015 günü yapılan rant vergisi açıklaması, inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. İşte, Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, konuyla ilgili yaptığı açıklama..

İmar rantı kentsel dönüşümün önünü açacak!

İmar rantının arsa stokçusu yerine kamuya aktarılması kentsel dönüşümün önünü açacak. Kaynak sıkıntısına önemli bir çözüm olarak görülen uygulamada yüzde 50’lik pay vatandaş için kullanılacak.

İmar rantına düzenleme!

İmar rantına düzenleme geliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin, "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız. Herkesten gelecek görüşe de açığız" dedi.

Gayrimenkulde rant ayarı Haberi

Gayrimenkulde rant ayarı

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Progranı'dan (OVP) derlenen bilgilere göre, kamuoyunda 'rant vergisi' olarak adlandırılan gayrimenkul değer artışlarından kamu da pay alacak. Program kapsamında, ekonomiye rekabet gücü kazandırılması amacıyla mali, ekonomik ve sosyal hedeflere destek olan gelir politikaları uygulanacak. Kısıtlı olan yurtiçi tasarrufların ekonomi için üretken alanlarda kullanılmasının üretim potansiyeli açısından büyük önem taşıdığı belirtilen OVP'de şu görüşlere yer verildi: "Değer artışlarının yeterince vergilendirilmemesi, imar düzenlemeleri ve ciddi bir gayrimenkul rantı oluşması ve bundan kamunun yeterince pay alamaması kaynaklarımızın önemli ölçüde üretken olmayan alanlara kaymasına neden...