13 / 05 / 2024

gayrimenkullerin rehnedilmesi

gayrimenkullerin rehnedilmesi

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz tek ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır? Taşınmaz birden çok ise gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Turgut Altınok ABB'nin sattığı gayrimenkullerin değerini açıkladı: 8 milyarlık gayrimenkul satıldı!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ABB'nin sattığı gayrimenkullerin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. 

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değerinin artacağı öngörülüyor. Peki, hangi ilçeler il olacak? Konut sektöründe fiyatlar nasıl seyrediyor? İşte detaylar...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Milyonlarca kişi merak ediyordu! Miras kalan gayrimenkullerin satışında son dakika! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti!

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti. İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Miras kalan gayrimenkullerin satışı nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışının engellenmesini kaleme alarak, mirasta ortaklığın giderilmesi ile ilgili soruları yanıtladı. 

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde nelere dikkat edilmeli?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Yeniden değerlemede dikkat edilecek konular' başlıklı yazısı...

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışına onay verdi.

Özelleştirme kapsamında 5 ildeki gayrimenkullerin planları karara bağlandı!

Özelleştirme kapsamında yer alan Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Tokat illerindeki bazı gayrimenkullerin imar planlarına ilişkin değişikliklerin karara bağlandığı açıklandı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde neler değişti?

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesine ilişkin düzenlemenin ihtiyaçları tam anlamıyla gideremediği belirtiliyor. Peki bu uygulamanın kapsamı ne? Kimler yeniden değerlemeden faydalanabilecek? İşte detaylar...

gayrimenkullerin rehnedilmesi Haberi

gayrimenkullerin rehnedilmesi

Gayrimenkul rehni nasıl yapılır?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Alacağın miktarının belli olmaması hâlinde, alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtiliyor.


Yurt içinde veya dışında faaliyette bulunan kredi kuruluşlarınca yabancı para üzerinden veya yabancı para ölçüsü ile verilen kredileri güvence altına almak için yabancı para üzerinden taşınmaz rehni kurulabiliyor. 


Bu hâlde her derecenin ifade ettiği miktar, rehin konusu alacağın tespit edildiği para türü üzerinden gösterilir. Ancak, aynı derecede birden fazla para türü kullanılarak rehin kurulamıyor.


Yabancı para üzerinden kurulan rehne ait bir derecenin boşalması hâlinde, yerine, tescil edileceği tarihteki karşılığı Türk parası veya yabancı para üzerinden rehin kurulabiliyor....