05 / 05 / 2024

Gazbeton kullanımının tasarrufu

Gazbeton kullanımının tasarrufu

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, yapı sektöründe değişim beklediklerini vurgulayarak, "Çerçevede gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabilir'' dedi.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Migros’tan herkese 60 TL! Son kullanım tarihi 17 Şubat 2023! Sakın kaçırmayın!

Migros herkese 60 TL veriyor. Son kullanım tarihi ise 17 Şubat 2023! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

iOS 16.4'ün Beta sürümündeki yenilikler kullanımına sunuldu

Bu hafta iOS 16.3.1'de yapılan güncellemelerin ardından Apple, Apple Watch için watchOS 9.4 ve Apple TV için tvOS 16.4'ün ilgili betaları ile  birlikte tabletleri için iPadOS 16.4'ün yanı sıra iPhone için iOS 16.4'ün ilk Beta sürümünü yayınladı .

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Vatandaş şokta! Bankalar kredi kullanımını durdurdu!

Bankacılık kaynakları hem müşterilerin şu an için ne yapacağını bilmemesi hem de bankaların kime ne vereceğini bilemediğinden bugün için kredi işlemi yapmadıklarını dile getirdi.

1 gram gümüş ne kadar? 29 Mart 2022 gümüşün gramı!

Yatırımcılar altından sonra en çok yatırım tercihini gümüşten yana kullanıyor. Gümüşün gramı dün güne 12,24 liradan başlarken bugün kaç lira oldu? 1 gram gümüş ne kadar? İşte 29 Mart 2022 gümüşün gram fiyatı...

Gazbeton kullanımının tasarrufu Haberi

Gazbeton kullanımının tasarrufu

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Paris Zirvesi'nin ardından yapı sektöründe değişim beklediklerini vurgulayarak, "Sıfıra yakın enerjili bina kavramı daha sık kullanılacak. Bu çerçevede gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabilir." değerlendirmesinde bulundu. TGÜB'ten yapılan yazılı açıklamada, Paris İklim Zirvesi sonrası Türk Yapı Sektörü'nde düşük karbon salımı sağlayan yüksek enerji verimliliğine sahip inşaat malzemelerinin kullanımının yaygınlaşacağı bildirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Hinginar, yapı sektöründe kısa vadede hissedilecek değişimlerin başında yeşil bina kavramı, sıfır ve sıfıra yakın enerjili binaların önem kazanmasının geleceğini vurguladı. Hinginar, şöyle devam etti: "Paris Anlaşması ile sıfıra yakın enerji tüketen bina terimi daha sık kullanılacak. İnşaat malzemesi üreticilerin çevre dostu malzemelerle yüksek enerji verimliliğine sahip inovatif ürünler geliştirmek için çalışması...