30 / 04 / 2024

gazi emlak vergisi

gazi emlak vergisi

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi? Gaziler hangi durumlarda sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!

Emlak Vergisi’nden muaf olunan bazı durumlar bulunuyor. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri tek eve sahipse bu vergiden muaf tutuluyor. Ödeyenler ise geri alabiliyor.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Emlak Vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Emlak Vergisi’nin ilk taksidi 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Ev kadınları, emekliler, işsizler, engelliler, gazi ve şehit yakınları vergi ödemeyecekler. 

Gazi emlak vergisi muafiyeti 2015!

1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanunu’nun 8. maddesi gereğince gaziler emlak vergisinden muaf tutulan kimseler arasında yer alıyor. Peki, gazi emlak vergisi muafiyeti 2015 koşulları nelerdir? İşte yanıtı..

2015'te kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı, milyonlarca “emekli, ev hanımı, işsiz, gazi ve engelli” vatandaşlar için 2015’te de devam ediyor. Peki kimler emlak vergisi ödemeyecek?

Gazi emlak vergisi muafiyeti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince; emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu muafiyetten gaziler de yararlanabiliyor. İşte gazi emlak vergisi muafiyeti...

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

gazi emlak vergisi Haberi

gazi emlak vergisi

Bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi?

Konut, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için vergi zamanı Mart ayında başladı. 31 Mayıs'a kadar ilk taksit ödemelerinin yapılması gerektiği emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, bu muafiyetten kimler hangi şartlarda faydalanabiliyor. Bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi?


Bilindiği üzere emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye ödeniyor. Vergi muafiyeti şartlarını taşıyanlar da yine bağlı oldukları belediyeye müracaatta bulunuyor.


Sıfır oranlı emlak vergisi için aranan ilk koşul: Brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen yalnız bir konuta sahip olmak. Bu koşulu yerine getiren ve başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Gazilerin emlak vergisi muafiyeti..

Buna göre gaziler de 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmaları halinde emlak...