01 / 05 / 2024

gaziantep çatı semineri

gaziantep çatı semineri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’da “Yeni Nesil Bitkilendirilmiş Çatılar” semineri düzenlendi. Çatılarda bitkilendirme çeşitleri ve yararlarının anlatıldığı seminer, iki ayrı bölümde gerçekleşti.

Asce GYO Gaziantep Şahinbey projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!

Asce GYO Gaziantep Şahinbey projesi kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı. İşte Asce GYO Gaziantep Şahinbey projesinin sözleşmesi ile ilgili detaylar...

ASCE GYO'dan Gaziantep'e yeni villa ve konut projesi! İmzalar atıldı!

ASCE GYO, Gaziantep Şehitkamil'de hayata geçireceği yeni projesi için kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde ekonomik hayatı yeniden canlandırmak adına eni ticaret merkezleri açıyor. Bu merkezlerde, kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve iş atölyeleri ile hem meslek sahibi yapmak hem de deprem psikolojisini atlatılması amaçlanıyor. İşte ayrıntılar...

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 ay önce temeli atılmış olan ve 2 bin 500 konuttan meydana gelen projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Gaziantep'teki 7 bin 818 adet deprem konutunda çalışmalar hızlandı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Gaziantep'de TOKİ tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatı yükselmeye devam ediyor.

Bakan Kurum deprem bölgesinde duyurdu: 17 bin 902 konutun temeli atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 17 bin 902 konutun temelinin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle atılacağını belirtti. İşte detaylar...

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli, 26 Aralık 2013 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılım gösterdiği törenle atıldı. Peki hastanenin inşaatında son durum ne?

Gaziantep’te 3 yeni proje için imzalar atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP'ın ortaklaşa gerçekleştireceği "Sütümü Soğutuyorum Değerini Arttırıyorum Projesi", "Dülük Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi Projesi" ile "Tilmen Höyük Çevre Düzenlemesi Projesi" nin işbirliği protokolüne imza atıldı. 

GYODER'in 'Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları' semineri 26 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları semineri 26 Haziran'da ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Ev kirasını ödeyemeyince 7 çocuğuyla sokağa atıldı!

Gaziantep'te kirasını ödeyemeyen kadın, ev sahibi tarafından 7 çocuğuyla sokağa atıldığını iddia etti.

Gaziantep'te inşaat sektörü semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, meslek içi eğitimler kapsamında üyelerine yönelik "Şantiye şefinin cezai sorumlulukları" konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. 

Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4 Ekim'de başlıyor!

GSO ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve AKORT Fuarcılık tarafından Gaziantep'te yeni bir fuara imza atılıyor. Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı 4 Ekim'de başlayacak.

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

gaziantep çatı semineri Haberi

gaziantep çatı semineri


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina’da “Yeni Nesil Bitkilendirilmiş Çatılar” semineri düzenlendi. Çatılarda bitkilendirme çeşitleri ve yararlarının anlatıldığı seminer, iki ayrı bölümde gerçekleşti. İlkinde TSE CEN TC254 ayna komitesi başkanı Josef Bonfil, çatılarıda bitkilendirme ve çeşitlendirmeleri anlattı. Sunum eşliğinde örnekler veren Bonfil, çatıların bitkilendirilmesinin turizm açısından önemine dikkat çekti.


Çatı bitkilendirmelerinin ses yalıtımını, yakıt tüketiminin azaltılmasına , toz emilmesine, yağış sisteminde sel azaltımına, oksijen üretimine yararları bulunduğunu anlatan Bonfil, özellikle İstanbul’un çok yağış aldığını vurguladı. İstanbul’un yılda 99 ile 21 kg/m kare yağış aldığını ifade eden Bonfil, Gaziantep’in de buna yakın yağış aldığını kaydetti.


Bitkilendirilmiş çatılarda üç ayrı modelle çalışıldığını aktaran Josef Bonfil, bunların sıkı, seyrek ve normal şekilde yapıldığını belirtti.


İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Deniz Aslan ise, peyzajlandırma üzerine...