11 / 05 / 2024

gaziantep Kilis Yolunda imar planı değişikliği mi yapılacak

gaziantep Kilis Yolunda imar planı değişikliği mi yapılacak

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi “Gaziantep –Kilis Yolu Ekolojik Tabanlı İmar Planında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Kasım ve 575 Sayılı kararı ile yapılan plan değişikliğine itiraz etti.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e zırh oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Gaziantep İMO, Kilis'te ortak yatırımları masaya yatırdı!

Gaziantep İMO başkan ve yöneticileri, Kilis Belediyesi ve 7 Aralık Üniversitesini ziyaret ederek ortak projeleri masaya yatırdılar.

Kilis'te konut satışları azaldı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Konut Satış İstatistikleri 2016 yılı toplam ve Aralık ayı sonuçları değerlendirildi. Kilis'te bir önceki yıla göre konut satışları azaldı.

Gaziantep yeşil binalarla tanışacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı Ekolojik tabanlı konutlarda hangi modelin uygulanacağı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde geniş kapsamlı toplantıda masaya yatırıldı.

Gaziantep Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB kuruluyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Gaziantep ve Kilis illerinin işbirliğiyle kuruluş çalışmaları yürütülen 'Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)' projesinde beklenen güzel haber geldi.

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep-Kilis karayolu asfaltlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, Gaziantep–Kilis karayolundaki asfaltı yeniliyor. Yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, uzun süredir kullanılan yolun şimdi yenilendiğini söyledi

Gaziantep–Kilis karayolu yenileniyor!

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, tamamı 60 km’lik olan Gaziantep–Kilis arası yolun artan trafik yükünü taşıyamadığından dolayı yol üzerinde çökmeler oluştuğunu tespit etti.

gaziantep Kilis Yolunda imar planı değişikliği mi yapılacak Haberi

gaziantep Kilis Yolunda imar planı değişikliği mi yapılacak


Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi “Gaziantep –Kilis Yolu Ekolojik Tabanlı İmar Planında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15 Kasım ve 575 Sayılı kararı ile yapılan plan değişikliğine itiraz etti. Bölgedeki Turizm Ticaret Tesis alanlarının yasalara aykırı olarak sosyal donatı alanlarına yer ayrılmadan konut alanına çevrilmek istendiği vurgulandı


Mimarlar Odası Başkanı B.Sıtkı Severoğlu imzası ile yapılan itirazda, “15.11.2013 tarihinde askıya çıkarılan Gaziantep-Kilis Yolu Ekolojik Tabanlı İmar Planı’nda 18j-IIIa, IIIb, IIIc, IIId ve 17j-IIa imar paftalarında Merkezi İş Alanı Kentsel Tasarım projesi uygulama imar plan değişikliği belediyeniz tarafından hazırlanmıştır. Askıda bulunan 1/1000 ölçekli imar planı; üst ölçek plana, İmar Kanunu, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine ve Plan Yapımına Dair esasları Belirleyen Yönetmeliklere aykırı olup, askıda bulunan evraklar arasında jeolojik ve jeoteknik etüt raporları bulunmadığından Çevre...