18 / 05 / 2024

gaziantep rumkale turizmi

gaziantep rumkale turizmi

Gaziantep’te bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin edilen Rumkale'nin turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep ve Çin arası turizm işbirliği artacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Hongvay, Gaziantep B.B. Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, Gaziantep ile Çin arasındaki turizmi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep Rumkale'de restorasyon çalışmaları sürüyor!

Gaziantep’te bulunan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin edilen Rumkale'nin turizme kazandırılması amacıyla restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Rumkale turizme kazandırılıyor!

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesi sınırlarında bulunan Rumkale'nin, turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gaziantep Rumkale ve çevresi turizme kazandırılacak!

Tarihi kalıntıları ve Fırat Nehri kıyısında doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gaziantep'teki Rumkale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gaziantep'teki tarihi Rumkale turizme açılıyor!

Tarihi kalıntıları ve Fırat Nehri kıyısında doğal güzelliğiyle dikkati çeken Gaziantep'teki Rumkale ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

Gaziantep turizmi Çingene kızının tarihi ile hareketlendi!

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Gaziantep Holiday Inn Ekspress 2016'da açılacak!

Gaziantep'te Suriyeli turizmi başladı. Birçok ülkeden yardım için gelen STK'lar şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin doluluk oranı yüzde 50'lerden yüzde 70'lere yükseldi..

Gaziantep’te Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor!

Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın Tuna Nehri kadar önemli olduğuna vurgu yaptı...

Evren Tuğsuz: Gaziantep'te kongre turizmi geliştirilmeli!

Turizmde Gaziantep' in ufkunun açık olduğunu söyleyen Turizmci Evren Tuğsuz "Açılan kongre merkezleri Gaziantep' in ileride kongre turizmi açısından iyi bir alternatif olacağının göstergesi" dedi.

Rumkale Gaziantep'in yeni çekim merkezi olacak!

Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçeleri sınırındaki, Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan yapıların bulunduğu Rumkale ve çevresi, yeni çekim merkezi olacak...

Şeyh Zeki Yamani'nin gözü Gaziantep'teki Rumkale'de!

Suudi Arabistan Eski Petrol Bakanı Şeyh Zeki Yamani, Fırat baraj gölü içinde kalan tarihi Rumkale'de otel yapmayı planlıyor. konuya ilişkin açıklamayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey yaptı

Gaziantep'te 1 milyon TL'ye satılık 3 bağ!

Gaziantep 1. Satış Memurluğu, Gaziantep İli, şžehitkamil İlçesi, Beylerbeyi Mahallesi, 19 pafta, 2041, 2040 ve 2058  parselde yer alan 3 bağı satışa sunuyor

gaziantep rumkale turizmi Haberi

gaziantep rumkale turizmi

Rumkale'nin, turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor. Çalışmalar bittiğinde Rumkale’nin tarih, doğa ve inanç turizmi açısından cazibe merkezi olması bekleniyor.


Fırat ve Merzimen kıyılarından itibaren dimdik yükselen sarp kayalıklarla çevrili yüksek bir tepe üstüne kurulmuş olan Rumkale’nin M.Ö.855 yılında yapıldığı tahmin ediliyor.


Rumkale


M.Ö.855 yılında Asur Kralı III. Salmanassar tarafından alındığı zaman Şitamrat adını taşıyordu. Yunanlılar bunu değiştirerek Urima adını koydular. Süryaniler ise Kal'a Rhomeyta ve Hesna dhe Romaye adlarını kullanmışlar. Şehir Arapların eline geçtikten sonra Kal'at ül Rum adını almıştır. Il.yüzyılda Bizanslılar Halfeti’ye Romaion Koyla adını vermişlerdir. 1290 yılında Eşref komutasındaki Mısır ordusu Halfeti'yi yeniden ele geçiriyor ve ona Kal'at ül müslimin adını veriyordu. 1516 yılında zamanın akışı değişir. Mercidabık savaşını kazanan Osmanlılar Halfetiyi de ele geçirir. Osmanlılar...