01 / 09 / 2024

gaziemir Seydi Baba türbesi

gaziemir Seydi Baba türbesi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede halkın sık sık ziyaret edip dualar ettiği, dileklerde bulunduğu Seydi Baba'nın mezarını projelendirdiği gibi taşıyamayınca, 120 metre uzağına "çakma" türbe yaptırdı.

Gaziemir Aktepe ve Emrez kentsel dönüşüm mimari proje yarışması sonuçları!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Projesi Yarışması'nın sonuçlarını açıkladı. Yarışma sonuçları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gaziemir kentsel dönüşüm proje yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması sonuçları açıklandı.

İzmir Gaziemir'e 2 milyar liralık otel yatırımı yapılacak!

Bu yıl içinde hizmete alınan Fuar İzmir, Gaziemir'i otel yatırımlarının gözdesi yaptı. Şu anda toplam 181 odalı 3 otelin faaliyet gösterdiği ilçeye önümüzdeki 5 yıl içinde 2 milyar liralık yeni işadamlarına yönelik otel yatırımı yapılması öngörülüyor.

Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi restore edilecek!

Avrupa'nın en kuzeyindeki Osmanlı dönemi eseri olduğu belirtilen Gül Baba Türbesi'nin restorasyonu için Budapeşte Tarih Müzesi yetkililerince çalışma başlatıldı.Araştırmaların ardından türbe restore edilecek.

Manavgat Cemaleddin-i Seydi Camii'nin temeli atıldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Hz. Peygamber Muhammet Mustafa'nın soyundan gelen, mezarı Manavgat'ta bulunan Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'nin türbesinin ve caminin temeli atıldı.

Konya Seydişehir'de yol çalışmaları başlatıldı!

Konya Seydişehir Belediyesi'nce ilçenin çehresini değiştirecek yol yapım ve kaldırım düzenleme çalışmaları başlatıldı.

İzmir Gaziemir'de 5.2 milyon TL'ye satılık 4 dükkan!

İzmir İflas Müdürlüğü tarafından İzmir İli, Gaziemir İlçesi'nde bulunan 4 dükkan 5 milyon 200 bin TL bedelle 4 Eylül günü açık artırmayla ihale edilecek.

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

İzmir Gaziemir'de 4.9 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir 1.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından İzmir İli, Gaziemir İlçesi'nde bulunan arsa 4 milyon 950 bin 550 TL bedelle 15 Eylül günü açık artırma suretiyle ihale edilecek.

TOKİ Konya Seydişehir başvuruları bugün başladı!

3 oda 1 salon daire seçeneğine sahip TOKİ Konya Seydişehir Konutları'nda 1 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Konya Seydişehir başvuruları bugün başladı.

Konya Seydişehir TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

3 oda 1 salon daire seçeneğinden meydana gelen Konya Seydişehir TOKİ Konutları'nda 1 adet ev açık satışa sunuluyor. Konya Seydişehir TOKİ başvuruları yarın başlıyor.

TOKİ Konya Seydişehir başvuruları!

TOKİ Konya Seydişehir Evleri'nde toplam 1 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Konya Seydişehir başvuruları 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren başlayacak.

İzmir Gaziemir'de 4.2 milyon TL'ye satılık 4 dükkan!

İzmir İflas Müdürlüğü tarafından İzmir İli, Gaziemir İlçesi'nde bulunan 4 dükkan 4 milyon 200 bin TL bedelle 4 Eylül günü açık artırma suretiyle ihale edilecek.

gaziemir Seydi Baba türbesi Haberi

gaziemir Seydi Baba türbesi


Gaziemir Belediyesi, çok konuşulacak bir açılış gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede halkın sık sık ziyaret edip dualar ettiği, dileklerde bulunduğu Seydi Baba'nın mezarını projelendirdiği gibi taşıyamayınca, 120 metre uzağına "çakma" türbe yaptırdı. Çakma türbe görkemli bir törenle açılırken vatandaşların içinde Seydi Baba'nın naaşı olmayan, içi boş bir lahitin konduğu "çakma türbe"de dua için sıraya girmesi ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. 


Gaziemir'de Seydi Baba mezarının taşınması konusunda görüş ayrılığı geçen yıl patlak verdi. Belediye, Irmak mahallesinde bulunan ve ilçeye adını veren Seydi Baba'nın mezarının bulunduğu yerden yaklaşık 120 metre uzağa taşımak ve mezarı, içinde türbenin de yer aldığı bir rekreasyon alanına çevirmek için proje hazırladı. Proje CHP'li meclis üyelerinin oyuyla kabul edildi, AK Parti ise karara tepki gösterdi. Türbenin...