17 / 06 / 2024

Gazprom Çin Ulusal Petrol Şirketi anlaşma

Gazprom Çin Ulusal Petrol Şirketi anlaşma

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, yaptığı açıklamada, Çin Ulusal Petrol Şirketi ile Çin’e 30 yıl boyunca boru hattıyla doğalgaz nakledilmesini öngören 400 milyar dolarlık anlaşmaya imza attıklarını bildirdi.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde Ocak-Kasım döneminde gayrimenkul yatırımları yüzde 6,8 arttı. 

Afetler için Ulusal Mobil Uyarı Sistemi devreye girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "SMS/JRT altyapısı ülke geneline kısa sürede acil durum SMS'i gönderebilecek seviyeye çıktı ve Ulusal Mobil Uyarı Sistemi (UYARSİS) çalışmalarını başlattık, yapacağımız son bir düzenlemeyle devreye alacağız." diye konuştu.

Çin'de Ekim ayı konut fiyatları yüzde 0.5 yükseldi!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan veriler kapsamında yeni konut fiyatları Ekim ayında aylık yüzde 0.5 yükseldi.

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

Emlak sektörü franchise ile büyüyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, yıl sonu büyüme hedeflerini tutturmak için ulusal türkİye ve uluslararası görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor.

Gazprom Çin Ulusal Petrol Şirketi anlaşma Haberi

Gazprom Çin Ulusal Petrol Şirketi anlaşma

Rus Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, yaptığı açıklamada, Çin Ulusal Petrol Şirketi ile Çin’e 30 yıl boyunca boru hattıyla doğalgaz nakledilmesini öngören 400 milyar dolarlık anlaşmaya imza attıklarını bildirdi.


Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı zirvesi için Çin'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkan Şi Cinping ile ulaştırma ve altyapı konularının da aralarında bulunduğu 49 işbirliği anlaşması imzalamıştı. 


Rus haber ajanslarına açıklamada bulunan Putin’in sözcüsü Dimitriy Peskov, iki liderin görüşmesinde, Rusya ile Çin arasında on yılı aşkın süreden beri müzakere konusu olan doğalgaz anlaşmasında ilerleme kaydedildiğini söylemişti.


Anlaşmanın imzalanması, Batı’nın ekonomik yaptırımlar uyguladığı Rusya’ya ekonomik ve siyasi destek verecek olması bakımından önem taşıyor.


Rus Gazprom şirketiyle Çin Ulusal Petrol Şirketi arasında anlaşmaya varılması, Rusya’nın ihracat yollarını Avrupa dışına kaydırmasına yardımcı...