10 / 05 / 2024

Gazpromdan yeni boru hattı inşası

Gazpromdan yeni boru hattı inşası

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Safiport'un Derince'deki yeni terminal projesinde çalışmalar sürüyor!

Son bir yıl içinde 6 milyon ton dolgu malzemesi ile 270.000 m² yeni terminal alanını tamamlayan Safiport Derince’nin yeni rıhtımlarına ait 40 km uzunluğundaki çelik boru kazıkların çakımına hızla devam ediliyor.

Rusya Türkiye'ye boru hattı inşa edecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesiyle yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Çavuşoğlu, ''Rusya iki boru hattı inşa etmek istiyor'' dedi.

BOTAŞ yeni boru hattı inşa edecek!

BOTAŞ, doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batı ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için yeni boru hattı inşa edecek.

Rusya Türk Akımı projesi için yeni hükümeti bekliyor!

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rusya'dan doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" boru hattı projesini imzalamak için, Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

Gazprom, Almanya'ya yeni doğalgaz boru hattı inşa edecek!

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya 'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek. Yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

Suriye'den geçecek petrol boru hattına ihtiyaç yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Tara Boru'nun yeni tesisinin inşaatı 2016'da tamamlanacak!

Mobilya, otomotiv yan sanayii ve konstrüksiyon alanında inşaat sektörüne yönelik hizmet veren Tara Boru. satışın yanı sıra imalat alanında da sektörde yer alma hedefiyle yeni tesis yatırımına hazırlanıyor.

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış!

1981 yılında İstanbul yeni bir yeşil alan kazanacakmış. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na su vermek için döşenen boru hatları, Harem ile Salacak arasındaki kıyı şeridine bir yeşil saha ve mesire yeri kazanacakmış.

Yeni doğalgaz boru hattından ilk sevkiyat 2016'da!

Gazprom CEO'su Alexei Miller, Rusya'nın yapacağı yeni hattan Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını söyledi...

Sberbank, Türk-Rus boru hattına talip!

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye'den geçmesi planlanan yeni doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili, "Daha fazlası için hazırız. Bu proje aralık ayında başladı.

Irak ile Türkiye arasına yeni doğalgaz boru hattı!

Petrolden sonra Irak gazını da dünyaya Türkiye açacak. Yeni gaz hattı için Türkiye ve Irak fikir birliğine vardı. Türkiye, Irak'ta sanayi bölgesi kurmayı da planlıyor..

Kerkük'ten Erbil'e yeni petrol boru hattı!

Merkezi Irak hükümetinin, petrol ihracını artırmak için Kerkük'ten Erbil'e yeni bir boru hattı yapma çalışması başlattığı bildirildi...

Gazpromdan yeni boru hattı inşası Haberi

Gazpromdan yeni boru hattı inşası

Rusya'nın devlet destekli ajansı Sputnik'in haberine göre, İngiltere'den Shell, Avusturya'dan OMV ve Almanya'dan E.ON ile anlaşan Gazprom, Baltık Denizi'nden geçerek Almanya'ya uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattının inşasını tamamlayacak.


Rusya'nın ikinci büyük şehri St. Petersburg'ta düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda bir araya gelen dört şirketin yetkilisi, proje için ilk protokolü imzaladı. Şirketler, Avrupalı tüketicilere doğalgazın ulaştırılması için yakın zamanda bir ortaklık yapısı kuracaklar.


Gazprom'un projede en az yüzde 51'lik paya sahip olması beklenirken, yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade...