29 / 04 / 2024

Gebzedeki iki mahallede tapu sorunu ne zaman çözülecek

Gebzedeki iki mahallede tapu sorunu ne zaman çözülecek

Hürriyet ve Yavuzselim’deki STK’ların ardından Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır da bir açıklama yaparak, “Sorunu cumhurbaşkanı dahil herkes çok iyi biliyor” dedi.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

İzmir'de iki mahallede bulunan evler için tahliye kararı!

İzmir'de Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti  için doluluk nedeniyle su bırakılma kararı alındı. Menemen Belediyesi, gölete yakın iki mahallenin boşaltılması yönünde karar verdi.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm toplantısında gerginlik!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin dinlenilmesi için düzenlenen toplantıda gerginlik yaşandı.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Manisa Yunusemre'deki iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili Laleli ve Mesir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu. 

Sakarya Ferizli'de kentsel dönüşüm kararı alındı!

Sakarya Ferizli ilçesine bağlı iki mahallede kentsel dönüşüm kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.

Trabzon Vakfıkebir'in yolları asfaltlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Vakfıkebir ilçesinin Sinanlı ve Ballı mahallelerinde asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu iki mahallede yollara yaklaşık bin ton asfalt serilirken 2 kilometre yol asfalt ile kaplandı.

Ataşehir'in 40 yıllık imar sorunu için hızlı adımlar!

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarıyla ilgili 21 Eylül Çarşamba günü vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu kez de iki mahallede çalışma yapan müteahhitlerle biraraya geldi.

Antalya Kepezaltı-Santral'de dönüşüm yıkımları başlıyor!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında bulunan 'Antalya'nın 'Rüya Projesi' Kepezaltı-Santral'de start veriliyor. Kepezaltı Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, iki mahallede evleri bayramdan sonra boşaltmaya başlayacaklarını söyledi.

Bayraklı dönüşümünde vatandaş müteahhitle anlaşacak!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu iki mahallede dönüşümün kendiliğinden gerçekleşeceğini, vatandaşın müteahhitle anlaşacağını belirtti.

Silopi'de 200'e yakın ev yıkıldı!

Silopi'deki durumu değerlendiren HDP Milletvekili Ferhat Encü, şu ana kadar sadece iki mahallede 200'e yakın evin yıkıldığını ve İlçe Emniyet ile TOKİ'ler arasında büyük bir cadde yapılmaya başlandığı söyledi.

Şanlıurfa Haliliye'deki iki mahallede yeni yollar açılıyor!

Haliliye Belediyesi, trafik ağını genişletmeye yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Sırrın ve Karşıyaka mahallelerinde yeni yollar açıyor. Fen İşleri Müdürlüğü, mevsim şartlarının düzelmesiyle birlikte ilçedeki yol ağını genişletmeye yönelik çalışmala

Gebzedeki iki mahallede tapu sorunu ne zaman çözülecek Haberi

Gebzedeki iki mahallede tapu sorunu ne zaman çözülecek

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, her iki mahallede yaşanan tapu sorunun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Işık’ın yanı sıra herkesin bildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ankara’da yapılan muhtarlar toplantısında 4 maddelik sorun ilettiğini söyleyen Çakır; “Bunlardan bir tanesi de tapu sorunu idi, daha sonra valilikten beni aradılar ve bilgi verdim. Yaklaşık 10 gün önce de bakan Işık aradı ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi, biz de bu işte vatandaşın mağdur olmamasını istiyoruz” dedi. Görevi gereği taraf olmaması gerektiğini de söyleyen Çakır; “Bilgi sahibi olmadan konuşanlara vatandaşın itibar etmemesi gerekir. Milli Emlak’tan alınması istenen 2 bin TL’yi de kimseye alın demedim ve vatandaşın kendisinin karar vermesini istedim” dedi. 



Gebze...